Núria Marquès, en una imatge d'arxiu (EFE)
Natació

Núria Marquès i Sarai Gascón aconsegueixen la medalla d'or en el Mundial de natació paralímpic

Marquès ja va guanyar la medalla d'or en els 100 metres esquena de la primera jornada de la competició i s'ha adjudicat el de 200 estils; mentrestant, Gascón s'ha penjat el seu quart or en un Mundial en imposar-se en els 100 metres lliures

Manel PriegoActualitzat

Les catalanes Núria Marquès i Sarai Gascón han aconseguit dues noves medalles d'or per a la delegació espanyola en el Mundial de natació paralímpic que es disputa a Mèxic.

Marqués va guanyar l'or en la categoria dels 200 metres estil, mentre que Gascón ho va fer en els 100 metres lliures, en una cursa on Marquès es va penjar la plata. És la quarta vegada que la de Terrassa queda campiona en un Mundial. Les dues nedadores participen en la classe S9, que engloba els atletes amb una discapacitat física o paràlisi cerebral lleu.

Óscar Salguero també ha aconseguit una medalla de bronze en els 200 metres estil, en la classe S9 masculina.

En la tercera jornada de la competició, la Federació ha obtingut tres medalles de plata i tres de bronze, fet que col·loca Espanya en la cinquena posició de la classificació per països, amb 19 medalles.