Novak Djokovic i Serena Williams (Reuters)
Novak Djokovic i Serena Williams (Reuters)
Tenis

Novak Djokovic i Serena Williams, principals favorits del torneig de Wimbledon

Els números 1 del rànquing de l'ATP en les categories masculina i femenina són els favorits a apuntar-se el triomf final del torneig londinec

Actualitzat

Aquest dilluns comença a Londres l'edició 130 del torneig de Wimbledon, el Grand Slam de la temporada que es disputa sobre gespa. En la categoria masculina, el nom a batre és el del serbi Novak Djokovic. El número 1 del món ha guanyat les altres dues cites d'aquesta categoria disputades aquesta temporada, l'Open d'Austràlia i Roland Garrós, i n'encadena quatre després d'haver vençut les últimes edicions de Wimbledon i l'Open dels Estats Unites.

Ara Djokovic afronta un repte personal, guanyar els 4 Grand Slam, però en una mateixa temporada. Només dos tenistes ho han aconseguit, el nord-americà Don Budge i l'australià Rod Laver. El serbi, però, arriba amb poc rodatge sobre gespa, un factor que esperen aprofitar els seus rivals, l'escocès Andy Murray (número 2 del món) i el suís Roger Federer. Rafa Nadal és baixa per una lesió al canell.

En el quadre femení Serena Williams intentarà revalidar el títol que va aconseguir la temporada passada. La número 1 del món, a punt de fer els 35 anys, buscarà guanyar un torneig del  Grand Slam per vint-i-dosena vegada a la seva carrera, igualant-se amb l'alemanya Steffi Graf com la millor tenista de l'era Open.

La supremacia de la nord-americana, però, no sembla tan clara com abans. La hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza, número 2 del rànquing, és una de les aspirants a destronar la reina del tenis femení com ja va fer a la final de Roland Garrós, juntament amb Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova i Simona Halep.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut