Meleé entre jugadors de les dues seleccions (Reuters)
Rugbi

Nova Zelanda, primera finalista del Mundial després de superar en la semifinal Sud-àfrica per 18 a 20

L'actual selecció de Nova Zelanda està considerada per molts experts i aficionats com la millor de la història. Després de superar Sud-àfrica a la semifinal, es troba a un pas de confirmar-ho a la final del proper dissabte

La selecció de Nova Zelanda defensarà el seu títol de campiona del món, després de derrotar per 18 a 20 Sudàfrica a la primera semifinal del Mundial de Rugbi que es disputa a Anglaterra. Per primera vegada en el torneig, els All Black s'han topat amb un rival que els ha plantat cara fins l'últim minut.

Els africans han estat els primers a anotar, amb un penal d'Handré Pollard, però no han trigat a encaixar un assaig de Jerome Kaino. Tres xuts de penal més de Pollard han tornat a donar el liderat en el marcador als Springbooks, 12 a 7 al descans.

En la represa, un xut a pals de Carter i un assaig de Beauden Barrett han capgirat el resultat, 12 a 17. Pollard ha anotat un nou cop de càstig, que ha contrarrestat Daniel Carter. Pat Lambie, a 11 minuts del final, ha deixat els sudafricans a només 2 punts amb un nou xut a pals.  Nova Zelanda, però, ha sabut mantenir el control del matx per endur-se el triomf.

Els vigents campions del món intentaran a la final, el proper dissabte, convertir-se en la primera selecció que guanya tres mundials. El seu rival serà el guanyador de l'altra semifinal, que aquest diumenge disputaran Argentina i Austràlia.