Julian Savea ha fet tres assajos contra França (Reuters)
Rugbi

Nova Zelanda apallissa França (62-13) i jugarà la semifinal del mundial contra Sud-àfrica, que ha superat Gal·les (23-19)

Els "all blacks" ha tornat a demostrar que són el rival per batre i han escombrat els francesos

David Carballo i Agustí AlavésActualitzat

Sud-àfrica és el primer semifinalista del Mundial de rugbi que s'està celebrant a Anglaterra després de superar Gal·les per 23 a 19 en un igualat partit disputat a l'estadi de Twickenham. Els "springboks", que van debutar a la competició amb una sorprenent derrota contra el Japó, s'han refet d'aquest mal inici i s'han convertit en la primera selecció classificada per a les semifinals.

Els sud-africans han començat portant la iniciativa en el marcador gràcies a l'encert en el joc de peus de Pollard, però els gal·lesos han aprofitat una greu errada dels seus rivals per fer l'únic assaig de la primera part obra de Gareth Davis. Al descans, Gal·les guanyava per un ajustat 12 a 13 i en la represa la igualtat s'ha mantingut fins a cinc minuts pel final, quan el capità sud-africà Fourie Du Preez ha fet l'assaig decisiu. Els gal·lesos han intentat reaccionar però s'han quedat sense temps per capgirar el resultat advers.

Sud-àfrica s'enfrontarà en la primera semifinal a Nova Zelanda, que ha apallissat França per 62-13 en una reedició de l'última final mundialista que va acabar amb victòria dels "All Blacks".

El quinze del gall ha resistit l'empenta oceànica en el primer tram del matx (10-6, en el minut 17). Però la piconadora negra ha esmicolat els francesos a partir de l'assaig de Milner-Skudder (minut 23). Al descans, 29-13 per a Nova Zelanda. La segona part a l'estadi Millenium de Cardiff, amb un parcial de 33-0, ha semblat un partit entre homes i nens. Julian Savea, a qui anomenen l'"Autobus", ha fet tres assajos i l'han triat millor jugador del partit. De fet, el premi hauria d'haver estat compartit amb tot l'equip. que ha evidenciat que són els favorits per reeditar el títol mundial.

El Sud-àfrica-Nova Zelanda es disputarà a l'estadi de Twickenham el pròxim dissabte 24 d'octubre.