Nova exhibició del Barça, que derrota l'Arsenal (3-1) i es classifica per als quarts de final

El Barça s'ha classificat per als quarts de final de la Champions en superar l'Arsenal per 3 a 1. Els de Guardiola, que van jugar amb un home més durant 34 minuts per l'expulsió de Van Persie, van fallar un munt d'ocasions que no els va permetre respirar fins al xiulet final. Messi va avançar els blaugranes en l'afegit del primer temps. Però els "gunners", que no van rematar a porteria en tot el partit, van empatar gràcies a un gol en pròpia porteria de Busquets. Xavi va garantir la pròrroga i Messi, de penal, va fer justícia i va evitar el temps extra. Nova lliçó futbolística del Barça de Guardiola, que va fer vibrar els noranta-cinc mil espectadors que omplien el Camp Nou.

El pare de Cesc Fàbregas, present a la graderia del Camp Nou, no va poder veure evolucionar gaire el seu fill a la primera meitat. El Barça va sotmetre un Arsenal que pràcticament no va passar del mig camp, amb Xavi i Iniesta funcionant a tot drap i un triplet atacant, format per Messi, Villa i Pedro, mòbil i incisiu. Gairebé va ser un atacant més Dani Alves, que amb un xut de falta al minut 18 va fer que el porter titular, el polonès Szczesny, es fes mal en un dit. El va substituir Manuel Almunia, l'antic porter del Sabadell. Puyol i Piqué ho anaven seguint des de la graderia al costat de Manel Estiarte.

Messi fa un golàs

Pedro, amb un xut massa alt, va tenir l'última oportunitat del Barça abans que, finalment, arrenqués el festival Messi. L'argentí va provocar un clar penal de Diaby que l'àrbitre suís Busacca no va xiular, i va tenir dues bones ocasions per obrir el marcador; la primera, al minut 31, en què no va arribar a rematar a porteria destorbat per Alves, i la següent, al minut 45, una jugada marca de la casa en què va acabar xutant a les mans d'Almunia. L'Arsenal començava a mostrar-se molt nerviós i Abidal i Van Persie, que va ser titular, es van enganxar en una picabaralla. I la tensió dels "gunners" la va justificar Messi al tercer minut de l'afegit. Esplèndida jugada d'Iniesta, control de Messi, toca la pilota per sobre d'Almunia i marca el seu 8è gol a la Champions.

Autogol de Busquets i autoexpulsió de Van Persie

Al Camp Nou, tot era eufòria després d'una primera part magnífica, però ningú esperava que, de sobte, la sort es girés en contra del Barça. En un córner al minut 7 de la represa, Sergio Busquets va fer l'empat en pròpia porteria, i els de Guardiola es van trobar amb un gol en contra sense que l'Arsenal hagués xutat a porta. Calien dos gols per passar i Van Persie va semblar col·laborar-hi autoexpulsant-se, per dues grogues, per continuar una jugada quan li havien xiulat fora de joc.

Xavi i Messi situen el Barça als quarts

Durant molts minuts, el Barça va semblar jugar més amb el cor que amb el cap, amb un Villa que va fallar ocasions molt clares. Però en dos minuts, tot va tornar al seu curs. Al 69, Xavi va recollir una passada d'Iniesta per fer el seu primer gol a aquesta Champions. I, al 71, penal de Koscielny sobre Pedro, molt clar, que Messi va transformar amb fredor. A partir d'aquí, el Barça va perdre un bon grapat d'oportunitats per sentenciar el partit, i després d'haver estat tan superior, va estar a un pas de quedar eliminat en una acció de Bendtner salvada per Mascherano. Al final, però, 3 a 1 i el Barça als quarts de final.