8.651 persones han estat ateses durant els Jocs; cap mostrava símptomes del Zika (Reuters)
8.651 persones han estat ateses durant els Jocs; cap mostrava símptomes del Zika (Reuters)
Jocs Olímpics

No s'ha registrat cap cas de Zika durant els Jocs Olímpics de Rio

Algunes organitzacions mèdiques van recomanar la suspensió dels Jocs Olímpics per por de l'expansió mundial del virus; contra aquest pronòstic, les dades de les autoritats brasileres asseguren que no s'ha diagnosticat cap cas de contagi de Zika durant la competició

Actualitzat

Tot i les previsions d'algunes entitats sanitàries, que van arribar a espantar diversos esportistes, durant els Jocs Olímpics de Rio no s'ha registrat cap cas de Zika. Segons el balanç de les autoritats brasileres, en els Jocs s'ha atès a 8.651 persones en hospitals i centres sanitaris públics. D'aquestes, 2.133 eren estrangeres i cap mostrava símptomes del virus zika. L'alcalde de Rio de Janeiro, Eduardo Paes, ha assegurat: "hi havia un cert grau d'alarmisme, quasi irresponsable, d'alguns sectors de la salut internacional".

Brasil va registrar, durant el primer semestre de l'any, una greu epidèmia de zika que es va estendre per tot el país i va obligar al govern a declarar l'estat d'emergència a causa del vincle entre el virus i l'augment dels casos de microcefàlia en els nounats. Des del país sud-americà havien explicat que els Jocs es disputarien en l'estació d'hivern austral, poc propícia per la supervivència del mosquit que transmet el Zika.

Tot i això, algunes organitzacions mèdiques van recomanar la suspensió dels Jocs, per por de l'expansió mundial. L'Organització Mundial de la Salut va considerar que el risc de contagi pel virus era baix, però alguns esportistes van decidir no assistir als Jocs per por de contraure'l. Ara potser es penedeixen de la decisió.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut