Esquí de muntanya

Nil i Oriol Cardona i Marta Garcia i Mireia Miró es coronen com a campions d'Espanya d'esquí de muntanya en el Bassiero

La del Bassiero ha estat una cursa molt disputada, amb un total de 266 participants (133 equips)

Els guanyadors de la Cursa del Bassiero

Èxit català en la 53a edició de la Cursa del Bassiero. Els equips formats per Nil i Oriol Cardona, en categoria masculina, i per Mireia Miró i Marta Garcia, en femenina, s'han proclamat campions d'Espanya d'esquí de muntanya en una cursa molt disputada, amb un total de 266 participants (133 equips).

En categoria absoluta masculina, la primera posició del Campionat d'Espanya ha estat per als germans Nil i Oriol Cardona, amb un temps de 2 hores, 25 minuts i 47 segons. L'equip de la Guàrdia Civil format per la parella Luis Alberto Hernando i Kiko Navarro s'han classificat segons (a 8 minuts i 19 segons), seguits de l'equip de la selecció madrilenya formada per Noel Burgos i Antonio Alcalde (a 8 minuts i 38 segons dels tercers).

En categoria femenina, la primera posició ha estat per a la parella formada per Mireia Miró i Marta Garcia, que han marcat un temps de 2 hores, 55 minuts i 19 segons, seguides de Tina Bes i Marta Riba (3 h 07:37) i d'Isabel Montañés i Ares Izard (3 h 27:24), en tercera posició.

La Cursa del Bassiero estava formada per dos recorreguts marcadament alpins de 1.000 i 2.000 metres de desnivell que creuaven les valls de Gerber, passant per llocs emblemàtics com els pics de Bassiero (2.904 m), la vall de Gerber i la vall de Ruda.