Nikola Karabatic haurà de seure al banc dels acusats (Reuters)
Handbol

Nikola Karabatic serà jutjat per estafa per la seva presumpta implicació en un partit arreglat al 2012

El jugador francès del Barça, juntament amb quinze persones més, entre elles el seu germà Luka, seurà al banc dels acusats, com havia demanat la fiscalia, per un presumpte tripijoc durant la seva etapa al Montpeller

Actualitzat

El jugador del Barça Nikola Karabatic, juntament amb quinze persones més, entre elles el seu germà Luka, serà jutjat per estafa en relació amb un partit presumptament arreglat el maig del 2012 quan l'estrella francesa militava al Montpeller. La jutge d'instrucció ha seguit així la recomanació de la fiscalia d'aquesta ciutat del sud de França, que el 6 de febrer va sol·licitar que el grup seiés al banc dels acusats.

"El fet d'enviar al Tribunal Correccional no vol dir que sigui culpable", ha indicat aquest dimecres als mitjans l'advocat de Karabatic, Jean-Marc Nguyen Phung, en referència a un procés que podria tenir lloc a mitjans de juny.

Karabatic està imputat per, suposadament, haver apostat aquell any 2012 fortes quantitats de diners juntament amb sis jugadors del Montpeller i algunes de les seves parelles sobre el resultat d'almenys dos partits del seu antic club.  

Els jugadors van apostar contra el seu equip en un partit de finals de la temporada contra el modest Cesson-Rennes, que el Montpeller va perdre de forma sospitosa quan ja s'havia proclamat campió de França, el que els va aportar grans beneficis econòmics, abans que les autoritats detectessin les disfuncions.

Les sospites sobre les altes quantitats apostades a aquest partit van ser les que van portar a la Justícia francesa a obrir una investigació pel presumpte tripijoc. Alguns jugadors, a excepció de Karabatic, van admetre les apostes però van negar haver arreglat un partit en què molts d'ells, inclòs l'actual jugador del Barcelona, ​​ni tan sols van participar per una lesió.

L'acusació de manipulació sembla difícil de demostrar, ja que ni Karabatic ni el seu germà van disputar aquest partit, però els jutges investiguen si hi va haver un delicte d'apostes il·lícites, ja que els jugadors d'handbol no tenen dret a participar en apostes esportives.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut