Tenis

Nicolai Davidenko es corona a Xangai en passar per sobre de Rafa Nadal (7-6 i 6-3)

Tot i els pronòstics favorables, Rafa Nadal s'ha vist superat per Nicolai Davidenko a la final del Masters 1000 de Xangai. El tenista rus s'ha endut la victòria per la via ràpida (7-6 i 6-3) i ja suma quatre tornejos en el que va de temporada, comptant els d'Hamburg, Umag i Kuala Lumpur. Per la seva banda, Nadal no ha pogut donar continuïtat als triomfs d'Indian Wells, Montecarlo i Roma, però almenys continua liderant el nombre de tornejos guanyats l'any 2009 (sis), juntament amb l'escocès Andy Murray.

Actualitzat
"Ha jugat millor que jo. El tenis és així, espero tornar i guanyar", ha dit Nadal en el lliurament de premis. Mentrestant, Davidenko ha rebut el trofeu de mans del president del COI, Jacques Rogge, i ha dedicat la victòria a la seva dona, Irina, que ha estat tot el partit besant una medalla per donar sort al seu marit.

No sabem si gràcies a aquesta ajuda divina, però el cas és que Davidenko no ha demostrat ni una mica de cansament tot i les cinc hores de joc que havia acumulat en els últims dos partits. En el primer set ha arribat a col·locar-se 4-2 i ha disposat d'un punt de set amb el 5-4, però Nadal ha forçat el "tie-break", que només ha servit per allargar el patiment del mallorquí, superat pel revés del seu oponent.

Al segon set s'ha ampliat la diferència entre els dos tenistes i Davidenko ha trencat ràpidament el servei de Nadal. L'últim punt del matx s'ha decidit per "l'ull de falcó" i també s'ha decantat favorablement al rus perquè la bola de Nadal havia marxat fora de la pista.

Davidenko surt de la Xina amb l'etiqueta de botxí dels tenistes espanyols: va guanyar Juan Carlos Ferrero a Umag, Fernando Verdasco a Kuala Lumpur i, ara, Rafa Nadal a Xangai.
Anar al contingut