Nico Rosberg ha rebaixat el temps de la "pole position" (Reuters)
Nico Rosberg ha rebaixat el temps de la "pole position" (Reuters)
Fórmula 1

Nico Rosberg marca el millor temps en el test del Circuit de Barcelona-Catalunya i millora la seva "pole position"

El pilot de Mercedes ha acumulat 78 voltes i ha rebaixat el temps que va marcar dissabte passat en la "pole position"

Francesc RosésActualitzat

Primera jornada de tests al Circuit de Barcelona-Catalunya, on els equips han dut a terme proves amb pneumàtics i ajustaments de cara a les pròximes curses del Mundial. El dominador absolut de la sessió ha estat precisament el guanyador de l'últim Gran Premi d'Espanya, Nico Rosberg, que ha superat al segon classificat, Marcus Ericsson, per més de dos segons. Avui no eren a la pista la resta de les primeres figures, i en les dues jornades cada equip s'ha vist obligat, per reglament, a fer servir almenys un dels considerats com a "joves promeses".

Ha estat precisament un d'aquests pilots, l'italià Raffaele Marciello, amb Ferrari, qui ha marcat el tercer millor temps, però també molt lluny de l'espectacular registre que ha marcat Nico Rosberg. El temps del pilot alemany ha estat millor que el que li va donar la "pole" en el Gran Premi d'Espanya, però s'ha de tenir en compte que l'ha establert amb uns pneumàtics tous que no van aparèixer en la cursa catalana, i que sí que es faran servir en el Gran Premi de Mònaco, la setmana que ve.

També ha estat absent en aquesta jornada Fernando Alonso, que no participa en els tests de Barcelona. Al volant del McLaren hi era avui el pilot de proves Oliver Turvey, que ha continuat la feina de desenvolupament del McLaren amb motor Honda. Els temps han estat molt discrets, però no ha tingut cap problema de fiabilitat. Tampoc era a la pista Carlos Sainz, que ha deixat el seu lloc al francès Pierre Gasly. El pilot madrileny, però, estarà present en la jornada de demà que tancarà aquests entrenaments.

Resultats:

1. Rosberg          Mercedes         1'24"374

2. Ericsson          Sauber             1'26"624

3. Marciello         Ferrari              1'26"648

4. Kvyat              Red Bull            1'26"904

5. Maldonado      Lotus                1'27"338

6. Yelloly            Force India        1'27"396

7. Gasly              Toro Rosso        1'27"639

8. Massa            Williams            1'27"911

9. Turvey           McLaren            1'28"542 

Anar al contingut