Només Lewis Hamilton es pot interposar en el camí de Nico Rosberg cap al títol mundial de Fórmula 1 (Reuters)
Fórmula 1

Nico Rosberg, gas a fons cap a la victòria en el Mundial de Fórmula 1

El Campionat de Fórmula 1 arriba a la recta final i Nico Rosberg ho té tot de cara per emportar-se el títol

Actualitzat

Trenta-tres punts separen el primer classificat, Nico Rosberg, del segon, Lewis Hamilton, quan només falten quatre curses per acabar el Campionat Mundial de Fórmula 1 del 2016. De moment, després de la victòria del pilot alemany i el tercer lloc del britànic en el Gran Premi del Japó, l'escuderia Mercedes ja s'ha assegurat el títol de millor constructor. Ara, el repte passa a la lluita entre els dos pilots de l'equip de l'estrella per convertir-se en el millor.

Austin, Mèxic, Brasil i Abu Dhabi, quatre circuits ben diferents i amb un marge massa estret de punts per posar en marxa la calculadora. En tot cas, si Lewis Hamilton vol mantenir les opcions de coronar-se com a campió del món per quarta vegada, no es pot permetre cap errada, com la de la sortida de Suzuka de diumenge passat, ni, encara pitjor, cap incident a conseqüència de l'agressivitat de la seva conducció quan està desesperat. En aquest sentit, el pilot britànic té un llarg historial que acredita que els nervis li han jugat males passades a la pista. El més sonat, el desenllaç del Mundial 2007, però no cal estar-se gaire temps repassant la seva biografia per recopilar-ne una llarga llista. A Hamilton li va molt més bé competir amb un marge de punts ampli.

Mentrestant, Nico Rosberg manté el cap fred, sap que té un cotxe guanyador i cursa rere cursa va eixamplant el marge de punts. L'ansietat de Lewis Hamilton, l'únic pilot que es pot interposar en la conquesta del seu primer títol mundial, és la gran aliada del pilot alemany. En aquesta recta final tot se li està posant de cara. Els sobtats problemes mecànics en el monoplaça de Hamilton a Malàisia, que el van obligar a abandonar, van ser un cop letal per disparar el nervisiosme en el cervell extremadament competitiu del britànic. A cap dels pilots de la graella de Fórmula 1 li agrada perdre, però és que a Hamilton el desequilibra, i això aplana el camí cap a la victòria a Nico Rosberg.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut