Fórmula 1

Nico Rosberg fa la primera "pole position" de la seva carrera al Gran Premi de la Xina

Nico Rosberg ha fet la primera "pole position" de la seva carrera esportiva al Gran Premi de la Xina de Fórmula 1. El pilot alemany ha confirmat el bon rendiment dels Mercedes al circuit de Xangai i ha estat el més ràpid per davant de Lewis Hamilton i Michael Schumacher, però el britànic sortirà setè perquè està sancionat amb cinc llocs a la graella. Fernando Alonso, que ha entrat pels pèls a la Q3, sortirà novè, mentre que la gran sorpresa ha estat l'eliminació de Sebastien Vettel a la Q2, que sortirà des de l'onzena plaça. Pedro Martínez de la Rosa, amb l'HRT, ha acabat 23è.

Actualitzat
Sorpresa en els entrenaments oficials del Gran Premi de la Xina de Fórmula 1. Nico Rosberg, el pilot alemany de Mercedes, ha fet la primera "pole position" de la seva carrera esportiva i, per tant, diumenge sortirà des de la primera posició, en la cursa que començarà a les 9 del matí i que es podrà seguir, en directe, per TV3 i esport3.cat.

Des del 1955, l'escuderia alemanya no havia fet una "pole position". L'èxit de Mercedes ha estat doble perquè l'altre pilot de l'escuderia, el set vegades campió Michael Schumacher, ja sap que sortirà segon. De fet, havia quedat tercer però el segon classificat, Lewis Hamilton, té una penalització de cinc llocs perquè dijous va canviar la caixa de canvis. Per tant, doble alegria per a Mercedes, que monopolitzarà la primera línia de sortida al circuit de Xangai.

El japonès Kamui Kobayashi, amb Sauber, sortirà tercer, i Fernando Alonso ho farà des de la novena posició. L'asturià de Ferrari ha accedit a la Q3 pels pèls i, un cop allà, no ha pogut fer res més que acabar amb el novè millor temps.

Vettel, fora de la Q3

Però la gran sorpesa de la jornada ha estat Sebastian Vettel, l'actual campió del món, que no s'ha classificat per a la Q3 i sortirà des de l'onzena posició. Feia tres anys que el pilot alemany de Red Bull no quedava fora de la lluita per la "pole position" i haurà de fer una gran remuntada si vol tenir opcions de pujar al podi.

El català Pedro Martínez de la Rosa, que ha quedat eliminat a la Q1, sortirà des del 23è lloc de la graella de sortida, i al darrere només hi tindrà el seu company d'equip, a HRT, l'indi Narain Kartikeyan.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut