Rosberg
La pluja ha complicat la sessió classificatòria a Hungaroring (Reuters)
Motor

Nico Rosberg fa la "pole position" en una classificació caòtica i polèmica al GP d'Hongria

Bones actuacions dels dos pilots espanyols, amb el sisè lloc per a Carlos Sainz i el setè per a Fernando Alonso

Actualitzat

Nico Rosberg ha estat el més ràpid en la classificació del Gran Premi d'Hongria de Fórmula 1, al final d'una sessió oficial confusa i accidentada que ha tingut banderes vermelles i grogues des del principi fins al final. L'alemany ha superat el seu company a Mercedes, Lewis Hamilton, en l'última volta.

La classificació s'ha endarrerit a causa d'una pluja molt intensa, que ha perdurat en part d'una primera tanda gairebé impossible. La pista ha quedat plena de dolls i rierols que han provocat diversos aquaplànings, i la bandera vermella s'ha alçat quatre vegades. Primer per la mateixa pluja i després pels accidents de tres pilots, Ericsson, Massa i Haryanto, l'últim dels quals ha fet tancar la Q1 definitivament un minut abans d'hora.

En la Q2 ha parat de ploure i l'asfalt ha començat a eixugar-se, amb la qual cosa tots els equips han posat els pneumàtics intermedis i s'ha pogut veure una competició aferrissada. Alonso, Rosberg i Verstappen, que ha acabat sent el millor, s'han alternat el millor temps fins a tres vegades.

Ja establerta la normalitat, en la Q3 els rols dels pilots han tornat al que la temporada ha mostrat fins ara: una lluita entre el Mercedes que s'ha resolt a favor de Rosberg a última hora. L'alemany ha fet valdre la darrera volta ràpida, mentre que Hamilton no l'ha pogut aprofitar a causa d'una bandera groga que Alonso ha provocat fent una virolla.

Un cop finalitzada la classificació, s'ha comprovat que Rosberg no ha afluixat amb la bandera groga, i això podria comportar-li una penalització. la polèmica torna a estar servida al voltant del líder del Mundial.

L'errada ha perjudicat també el mateix pilot de McLaren, que anava llançat i aspirava a més de la setena posició final, la mateixa que ha obtingut en tots els entrenaments lliures. Carlos Sainz ho ha fet encara millor i ha estat sisè.

Pel que fa a la resta de favorits, darrere de Rosberg i Hamilton s'han classificat Ricciardo, Verstappen i Vettel.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut