Nico Rosberg ha guanyat el Mundial de Fórmula 1 2016 (Reuters)
Fórmula 1

Nico Rosberg es proclama campió del món de Fórmula 1 i iguala la fita aconseguida pel seu pare, Keke, el 1982

El pilot alemany es converteix en el millor del món deu anys després del seu debut en la màxima categoria de l'automobilisme

Actualitzat

Nico Rosberg ha aconseguit la gesta de proclamar-se campió del món de Fórmula 1 després d'una temporada 2016 molt complicada en què ha rivalitzat amb el seu company d'equip a Mercedes, Lewis Hamilton, fins a l'últim revolt.

És el segon cop en la història de la categoria reina de l'automobilisme que el fill d'un campió del món iguala la fita assolida pel seu pare, i és que Keke Rosberg va guanyar el Mundial l'any 82. L'altre llinatge de campions és la nissaga dels Hill: Graham, el pare i campió els anys 62 i 68, i Damon, el fill, campió el 1996.

Nico Rosberg va debutar en la Fórmula 1 la temporada 2006, als 21 anys, amb l'escuderia Williams, on va militar fins al 2009 i no va passar mai d'un discret paper; el més destacat va ser un tercer lloc en el GP d'Austràlia, l'any 2008, i un segon lloc en la carrera boja de Singapur del mateix any, la del 'crashgate' de Nelsinho Piquet que va permetre la victòria de Fernando Alonso.

A partir del 2010, l'alemany va fer el salt a l'escuderia Mercedes, primer, fent tàndem amb el malaurat heptacampió Michael Schumacher, i, després, amb el seu actual company d'equip, Lewis Hamilton. En aquesta nova etapa, l'equip alemany no va aconseguir desenvolupar un cotxe competitiu i que no destrossés els pneumàtics fins al 2012, quan Nico Rosberg va aconseguir tastar la victòria finalment; va ser en el GP de la Xina.

Les temporades 2014 i 2015, l'alemany es va haver de conformar amb el subcampionat, i va cedir la glòria al seu company, el britànic Lewis Hamilton. El 2016, Rosberg es va conjurar amb el seu monoplaça per no tornar a caure per tercer cop en l'amarga segona posició i va començar molt fort: Quatre victòries en les quatre primeres curses. Tot pintava que el Mundial seria molt més fàcil del que es podia imaginar, però la Fórmula 1 és molta Fórmula 1 i Lewis Hamilton és molt Lewis Hamilton, que cursa a cursa va anar retallant punts al seu company fins al punt d'arribar al darrer GP amb serioses opcions de proclamar-se campió del món per quarta vegada i tornar a relegar Nico Rosberg al paper d'actor secundari.

Finalment, el pilot alemany ha aconseguit aguantar-li el pols al britànic i s'ha proclamat el millor pilot de la Fórmula 1 de la temporada 2016. Una temporada que Lewis Hamilton ha demostrat al món que ha madurat, i és que ha resistit la pressió d'estar a les portes de la victòria sense perdre els papers ni dins ni fora de l'asfalt. 

La Fórmula 1 abaixa el teló i encara un llarg hivern amb el tradicional ball de volants entre pilots i escuderies i tests de pretemporada. Tres mesos perquè els semàfors de l'Albert Park de Melbourne es tornin a posar de color verd.

Anar al contingut