Futbol

Neymar: "Volia un repte més gran a la meva carrera"

El brasiler s'ha presentat oficialment amb el seu nou club i ha declarat que la decisió de deixar el Barça ha estat la més difícil de la seva vida, però que el van atraure la novetat i el projecte que li van oferir

Actualitzat

Neymar ja és a París i s'ha presentat davant la seva nova afició i la premsa al costat de Nasser al-Khelaifi, el president del París Saint-Germain. El brasiler ha començat expressant agraïment per "estar en un club tan gran i en una ciutat tan bonica. És un gran repte i espero començar a guanyar títols aviat. Donaré tot el que tinc."

El jugador en tot moment ha volgut assegurar que arriba al PSG motivat pel projecte, i no per altres raons, com, per exemple, el fet d'anar a un equip on pogués ser l'única estrella. "Això no ha tingut cap influència, només volia una novetat. A Barcelona mai em vaig sentir mal valorat. Ara soc aquí, molt motivat, amb ganes d'un nou repte i de guanyar nous títols."

La decisió de canviar d'equip, diu, no ha estat fàcil: "He seguit el meu cor, em va dir 'ves al PSG'. És de les decisions més difícils de la meva vida, i només la vaig prendre quan vaig estar 100% segur. Estava ben adaptat al club i a la ciutat, tenia amics fantàstics que deixo enrere, però la vida del futbolista és així."

I ha seguit explicant el relat d'aquest procés: "Em vaig pressionar molt a mi mateix, creieu-me, i quan vaig tenir la decisió, a qui primer l'hi vaig comunicar va ser al president Bartomeu. Sobre el tuit d'en Gerard Piqué, no em va saber greu que el fes, ell és fantàstic i me l'estimo molt. Un dia dinàvem junts i fèiem broma, només va ser això. Aleshores encara no havia decidit res."

També ha tingut un rècord per a la seva antiga afició: "A la gent del Barça li envio el missatge més afectuós. No tinc cap queixa, i no vull que ells en tinguin de mi. Simplement, les coses han anat així. Em sap greu que hi hagi gent que pensi malament perquè me n'hagi anat. Jo no he faltat al respecte a ningú, he volgut marxar de la millor manera possible. Si em comparen amb Luís Figo, suposo que deu ser una minoria."

El capítol d'agraïments s'ha acabat amb Lionel Messi: "Pels quatre anys que he pogut ser al seu costat, per tot el que he après d'ell. Si un dia vaig voler anar al Barça va ser perquè ell era el meu ídol".

Finalment, no s'ha mostrat gens preocupat pel cost elevat de l'operació, que ha portat el PSG a pagar la clàusula de rescissió de 222 milions d'euros: "Ser el jugador més car del món ni és una xacra ni suposa una càrrega per a mi. Peso 69 quilos, i això és tot el que porto a l'esquena."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut