Barça

Neymar s'acomiada del Barça amb gols, títols i polèmica en la seva contractació

El brasiler posa punt final a un dels serials de l'estiu després de quatre temporades en el Barça que van començar amb un fitxatge que va acabar als jutjats

RedaccióActualitzat

La història de Neymar amb el Barça ja va ser complicada de bon començament. A principis del 2011 ja es parlava del seu possible fitxatge pel Barça. Un any i mig més tard es tancava el fitxatge. Raül Sanllehí viatjava al Brasil per tancar-lo, i es parlava de 40 milions d'euros. L'acord existia. L'anunci, però, no el feia el Barça. Sorprenent tothom, el feia el jugador a través de les xarxes socials. Un cop a Barcelona, les xifres canviaven una mica. Ja es parlava de 57 milions d'euros.

A finals del 2013, un soci, Jordi Cases, demanava al club la documentació del fitxatge. En no tenir resposta, va presentar una denúncia a la justícia. Mentre la fiscalia de l'Audiència Nacional admetia a tràmit la querella, a Barcelona continuava el ball de xifres. Ara ja no eren 40 milions. Al cap de tres dies, Rosell prenia la decisió de deixar la presidència del Barça en mans de Josep Maria Bartomeu.

Unes quantes setmanes més tard, la fiscalia demanava la imputació del Barça per delicte fiscal i citava a declarar Rosell i Bartomeu. Tot plegat acabava al desembre amb un pacte entre la fiscalia i el Barça, per condemnar el Barça i exculpar president i expresident del delicte. El preu del fitxatge de Neymar ja rondava els 97 milions d'euros

Molts gols i molts títols amb el Barça

Neymar ha passat quatre temporades al Barça: 109 gols en 199 partits. Fent primer una parella perfecta amb Leo Messi i després, un trident temible amb l'afegit de Suárez. En quatre temporades, hi ha hagut títols: dues Lligues, tres Copes del Rei, una Lliga de Campions, dues Supercopes d'Espanya, una d'Europa, i un Mundial de Clubs.

Amb la marxa de Neymar es trenca un dels tridents més temuts de la història del futbol. Els números que comparteix el brasiler amb Leo Messi i Luis Suárez parlen per si mateixos: 110 partits junts dels quals 84 han acabat en victòria (un 76%), 228 gols -un cada hora i 39 minuts.

 

L'acord entre el PSG i Neymar es decidirà en els pròxims dies

L'acord entre el PSG i Neymar es podria fer oficial en les pròximes hores i el jugador podria ser presentat el mateix divendres. Tot i això, serà difícil saber-ne els detalls ja que una de les clàusules del contracte inclouria una confidencialitat per totes dues bandes.

Per evitar sancions de la UEFA davant de la possible denúncia per part del Barça per no respectar les normes del "fair play" financer, l'operació del pagament dels 222 milions d'euros de la clàusula de rescissió del brasiler passaria per un contracte d'esponsorització amb Qatar per promocionar el Mundial del 2022. D'aquesta manera seria el mateix jugador qui faria efectiu l'abonament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut