Barça

Neymar: "No penso canviar el meu estil de joc"

El davanter brasiler no s'imagina cap altre equip on el seu estil de joc pugui encaixar millor i assegura que acceptarà les rotacions perquè "són pel nostre bé"

Actualitzat

Neymar s'ha deixat veure i ha repassat amb detall l'actualitat blaugrana durant un acte publicitari, esquivant, això sí, totes les qüestions judicials

Rotacions sí o rotacions no?

Sobre l'eterna pregunta de si Luis Enrique ha de fer descansar l'onze de gala, el crac brasiler no en té cap dubte: A ningú li agrada seure a la banqueta, però "són pel nostre bé. Són molts partits i això vol dir risc de lesió".

El seu joc, provocació o genialitat?

La vistosa forma de jugar de Neymar de vegades ha estat interpretada com si el brasiler es mofés del rival. En aquest sentit, el davanter no renuncia a res: "Jo no canviaré. Tothom que sigui al camp ha de saber que jo tinc el meu joc i és aquest. Jo sóc feliç jugant d'aquesta manera. No entenc que es puguin donar puntades de peu als rivals però no es pugui driblar. No penso canviar", missatge directe a tots aquells que el xiulen i que s'enfaden en el terreny de joc quan el crac els deixa bocabadats amb la seva creativitat amb la pilota.

Un jugador polivalent

Neymar s'ha hagut d'adaptar a les necessitats de l'equip, i és que amb les baixes a la davantera ha assumit papers als quals potser no està tan acostumat, tot i així: "No ha suposat cap problema per a mi jugar en la posició de mitja punta perquè ja hi havia jugat anteriorment. Jo el que vull és jugar, i per mi no ha estat cap dificultat".

Renovació acordada

Per enèsima vegada, Neymar ha mostrat públicament la seva satisfacció per haver arribat a un acord amb el FC Barcelona per renovar el seu contracte: "L'ambient al Barça el definiria com a divertit. És un grup unit dins i fora del vestidor i per això hem aconseguit tantes coses. La ciutat, en molts aspectes, també s'assembla molt al Brasil, i sóc conscient que em seria molt difícil trobar un ambient com aquest en altres llocs", per això el brasiler no ha dubtat a l'hora de decidir continuar defensant l'escut del Barça.

Or olímpic

A més dels èxits amb el FC Barcelona, Neymar també està recollint fruits del seu esforç amb la selecció brasilera, el més recent i el més sonat, l'or aconseguit als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro aquest estiu: "Va ser difícil, sobretot al començament. Vam rebre moltes crítiques, però vam saber reaccionar, vam començar a jugar bé i vam guanyar". Encara se li dibuixa un enorme somriure quan recorda la victòria a la gran final: "Va ser un dels moments més feliços de la meva vida, guanyar i fer-ho al meu país, amb la meva família, amb els amics. Això no té preu". El següent objectiu amb la "canarinha", guanyar el Mundial de Rússia 2018.

Messi i l'Argentina

A més de companys, Neymar i Messi són molt bons amics; per això no ha dubtat a defensar el crac argentí en la seva relació complicada amb l'"albiceleste": "Messi és important per al futbol i també per a l'Argentina. Tenen un equip de molta qualitat i estic segur que, amb ell, tornaran a guanyar. No entenc que el critiquin per un partit en el qual no ha jugat: això ve de gent a qui no li agrada Messi i li busca culpa per a tot, a mi també m'ha passat". 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut