Lliga de Campions

Neymar liquida el PSG al Camp Nou i condueix el Barça a les semifinals per vuitena vegada en els últims deu anys

El brasiler, amb un doblet abans del descans, lidera la plàcida victòria del Barça, que es classifica per a les semifinals de la Champions per vuitena vegada en els últims deu anys

David CarballoActualitzat

Luis Enrique no s'ha pres cap tipus de confiança tot i l'1-3 de l'anada i ha apostat d'inici per un onze de gala. El missatge del tècnic blaugrana l'ha entès a la perfecció els seus jugadors, que han completat una de les millors primeres parts de la temporada i han deixat l'eliminatòria sentenciada amb dos gols de Neymar abans del descans.

El PSG ha vist com el somni de completar una remuntada històrica s'ha esvaït ben aviat. La millor versió d'Andrés Iniesta ha tornat per arrodonir una jugada de fantasia i deixar el gol fet a Neymar. El manxec ha deixat enrere tots els rivals que li han sortit al seu pas amb una facilitat pasmosa i ha assistit al brasiler, que ha batut Sirigu amb un xut creuat.

El Barça no ha baixat ni molt menys el pistó i ha seguit pressionant un PSG sense capacitat de reacció. Ni el retorn d'Ibrahimovic i Verrati ha donat esperances als homes de Laurent Blanc, superats per un Barça molt seriós i concentrat. Per acabar d'ensorrar qualsevol sorpresa els blaugrana han anat per feina i de nou Neymar, un autèntic malson per al PSG en aquesta edició de la Champions, ha fet el segon rematant de cap una precisa centrada de Dani Alves.

Canvis pensant en el derbi

Només començar la represa, Xavi ha entrat en el lloc d'Iniesta i poc després Sergi Roberto ha substituït Sergio Busquets, dos canvis pensant clarament en l'imminent i trascendental derbi català de dissabte contra l'Espanyol al Power8 Stadium. El PSG, que mai ha cregut en la remuntada, ha estat inofensiu i Ter Stegen només ha hagut d'intervenir per desviar un potentíssim xut d'Ibrahimovic.

El Barça ha tingut un partit més plàcid del previst dirigit pel ritme de Neymar, a qui els jugadors del PSG només han pogut aturar amb puntades, una fora de lloc de Verratti que no ha vist una merescuda targeta groga. Amb tot decidit, Luis Enrique ha donat descans a Luis Suárez, molt més desencertat que en l'anada a París.

En l'últim quart d'hora el públic del Camp Nou s'ha dedicat a fer l'onada i a celebrar abans d'hora la plàcida classificació per a les semifinals de la Champions, la vuitena vegada en els últims 10 anys. Una estadística demolidora per demostrar l'hegemonia del Barça com a gran dominador del futbol europeu en l'última dècada.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut