Barça

Neymar es troba a Barcelona amb dos nens que estudien a la seva fundació al Brasil

La seva implicació amb els estudis i l'elevada assistència a classe els ha premiat amb un viatge de somni a Barcelona per conèixer el seu ídol

Actualitzat

Lara i Luan, 9 i 11 anys, dos germans nascuts al barri de Jardim de Gloria, a Praia Grande, nascuts als mateixos carrers on Neymar Jr. va aprendre a jugar futbol. Tots dos són alumnes de l'Instituto Projeto Neymar Jr., un centre ubicat al bell mig del modest entorn on va créixer el crac brasiler amb una clara voluntat social i educativa, un lloc on aprendre fent esport, no només futbol, dansa, lectura, informàtica, una fundació impulsada pel davanter del Barça amb el suport de la Fundació FC Barcelona per donar eines als nens amb pocs recursos perquè tinguin oportunitats en el futur.

Però mentre el futur no arriba, l'oportunitat els ha caigut en forma de viatge transoceànic. Cap dels dos no havia sortit mai de Praia Grande, però la Lara i el Luan fan l'impossible per no perdre's cap classe i l'esforç per voler aprendre ha tingut premi i dels grossos, tot un exemple per combatre un problema d'arrel al Brasil, i és que l'absentisme a les aules és la causa principal de l'analfabetisme i aplana el camí perquè es perpetuï la pobresa entre la població amb menys recursos.

Volar a Barcelona, anar a un entrenament del FC Barcelona, conèixer i estar una estona amb Neymar Jr., un ídol al seu país i una icona a la seva escola, ha estat una experiència que la Lara i el Luan no esborraran mai de la seva memòria.

Anar al contingut