Neymar es lamenta d'una ocasió fallada (EFE)
Neymar es lamenta d'una ocasió fallada (EFE)
Barça

Neymar, condemnat a pagar uns 45 milions d'euros per evasió i frau fiscal

Segons el diari "Folha de Sao Paulo", el futbolista brasiler del Barça va ometre el pagament dels impostos derivats d'ingressos rebuts procedents de la seva relació contractual amb el club blaugrana, amb el Santos, i amb l'empresa de material esportiu Nike

Actualitzat

El davanter brasiler del FC Barcelona Neymar ha estat condemnat a pagar 188,8 milions de reals (uns 45 milions d'euros) per evasió i frau fiscal, segons han informat aquest divendres diversos mitjans locals.

La sentència, que va ser dictada el passat 4 de març segons el diari "Folha de Sao Paulo", conclou que el futbolista va ometre el pagament dels impostos derivats d'ingressos rebuts procedents de la seva relació contractual amb el club blaugrana, amb el Santos, i amb l'empresa de material esportiu Nike, el seu patrocinador. Tenint en compte el pagament d'interessos, la sentència inclou el pagament del total dels impostos no declarats i d'una multa per valor 125,2 milions de reals (34,54 milions de dòlars).  

La decisió judicial assenyala que Neymar es va valer de les empreses Neymar Sport i Màrqueting, N&N Consultoria Esportiva i Empresarial i N&N Administração de Bens, Participações i Investimentos, lligades a la família del futbolista, per evitar el pagament de 63,6 milions de reals (17,55 milions de dòlars), entre els anys 2012 i 2014.

El fisc brasiler considera que el jugador va evadir impostos perquè va declarar els diners que va percebre pel seu fitxatge pel Barça com a guanys de les seves empreses, cosa que li va permetre valer-se d'un tipus impositiu més favorable.

Segons l'agència tributària brasilera, Neymar també va ometre de la seva declaració d'impostos el cobrament de serveis de publicitat, de drets d'imatge i d'altres contractes signats amb el Barça i d'altres empreses entre el 2011 i el 2013.

El valor total del pagament que haurà de fer Neymar al fisc brasiler coincideix amb el que li va ser embargat de manera cautelar el mes de setembre passat. L'astre de la selecció brasilera encara podrà recórrer la sentència davant el Consell Administratiu de Recursos Fiscals (CARF), adscrit al Ministeri d'Hisenda.

Anar al contingut