Thierry Neuville ha estat el millor a Portugal (EFE)
Motor

Neuville guanya a Portugal i ja és líder del mundial

El belga té Ogier a nou punts

Actualitzat

No hi ha hagut sorpreses d'última hora i Thierry Neuville s'ha imposat amb autoritat a Portugal. Segona victòria de la temporada per Hyundai i pel pilot belga després l'aconseguida a Suècia. Aquesta, a més, té premi complementari: ara és el nou líder del mundial després que Sébasten Ogier no ha puntuat.

Ogier, que divendres va trencar el braç de direcció, comptava almenys a sumar punts en el darrer tram -conegut com el Power Stage-, però tampoc. La pista encara estava bruta quan ha passat el pentacampió i això ha beneficiat als pilots que han sortit per darrera. Entre ells, el mateix Thierry Neuville, que ha aconseguit 4 punts addicionals i ara és líder del mundial amb 119 punts pels 100 d'Ogier.

El podi l'han completat els dos companys d'Ogier a l'M-Sport: Elfyn Evans, segon, i Teemu Suninen, tercer. Primer podi del finlandès en la màxima categoria del campionat del món de ral·lis. Suninen, com el seu compatriota Esapekka Lappi, s'han beneficiat de la sanció de 10 segons que van imposar ahir a Dani Sordo per haver tocat, divendres, una de les balises del tram urbà de Porto.

Així, doncs, cinquena posició de Sordo, que ara deixarà el seu seient a Hayden Paddon els dos propers ral·lis –Itàlia i Finlàndia– per tornar a la competició a la prova d'Alemanya, precisament on ha aconseguit la seva única victòria al campionat del món.

La propera prova de la temporada serà a Sardenya, del 8 al 10 de juny.

Anar al contingut