Nelson Piquet Jr., al podi de Long Beach. (EFE)
Motor

Nelson Piquet Jr. guanya l'ePrix de Fórmula E de Long Beach, emulant el triomf del seu pare fa 35 anys

Lucas di Grassi, amb el tercer lloc, pren el lideratge de la competició, mentre que Jaume Alguersuari acaba vuitè

Actualitzat

El pilot brasiler Nelson Piquet Jr. es va imposar en la sisena cursa del circuit de Fórmula E de monoplaces elèctrics disputada a Long Beach, al sud de Califòrnia, on la seva compatriota Lucas di Grassi es va fer amb el liderat de la competició.

Piquet Jr. va aconseguir el triomf 35 anys després que el seu pare, el pilot de Fórmula 1 Nelson Piquet, vencés al circuit urbà de Long Beach on avui van completar el podi el francès Jean-Éric Vergne, segon, i Di Grassi , tercer.

"Aquesta victòria significa molt per a mi. És on el meu pare va guanyar la seva primera cursa de Fórmula 1", va dir Piquet Jr. en roda de premsa, on ha indicat que va arribar a la cita amb "confiança" i "tot va sortir bé durant el dia".

Piquet Jr., que partia des de la segona fila de la graella, va prendre el control de l'ePrix des de l'arrencada després arriscar en la sortida i superar per l'interior a l'alemany Daniel Abt, que ocupava la "pole", abans del primer revolt.

L'hàbil moviment del pilot de Xina Racing, que no va haver d'utilitzar el recurs del FanBoost concedit pels vots dels aficionats per obtenir potència extra en el seu vehicle, li va evitar veure embolicat els incidents que van esquitxar la carrera per darrere.

Durant les primeres deu voltes el cotxe de seguretat va haver de sortir en dues ocasions després que el nord-americà Scott Speed s'estavellés contra un mur, i el francès Charles Pic envestís l'italià Jarno Trulli a la entrada d'una corba.

Incidents als quals es van sumar els problemes del britànic Sam Bird, que va haver de canviar de cotxe a la segona volta i no va acabar, i el mexicà Salvador Durán, que va quedar fora de carrera després que el francès Loic Duval colpegés el seu monoplaça.

Speed, Trulli, Bird, a més de Duran, van abandonar mentre que Pic, Abt i el francès Nicolas Prost van ser penalitzats amb una entrada al "pit lane", cosa que va apartar a aquests dos últims de la lluita per el pòdium.

Prost va arribar a Long Beach com a líder del campionat, va sortir segon a la graella i va realitzar la volta més ràpida, però va acabar catorzè, posició de la qual va partir el català Jaume Alguersuari, el monoplaça del qual no acaba d'estar al nivell de la resta i segueix sense entrar en la disputa pels primers llocs. Alguersuari va finalitzar vuitè a Long Beach, el seu tercer millor resultat en sis carreres.

La parada obligada a boxes per al canvi de monoplaça -se'n fan servir dos per cursa- va servir per ficar en carrera el brasiler Bruno Senna, que va acabar cinquè després esgotar al màxim l'energia del seu primer cotxe, mentre que la resta de pilots van anar consolidant les seves posicions per assegurar punts.

Per a Di Grassi va ser el quart podi en el campionat després de fer primer a la Xina, segon a Malàisia i tercer a Uruguai. Ara lidera la classificació de pilots amb 75 punts, un més que el seu compatriota Nelson Piquet Jr. i 6 més que Nicolas Prost. A 20 punts queda ja en quart lloc el suís Sébastien Buemi.

La cita automobilística a l'emblemàtic circuit de Long Beach, el degà dels traçats urbans als EUA amb 40 anys d'història, va congregar un públic local nombrós i algunes estrelles de Hollywood com els actors Adrien Brodi i Leonardo DiCaprio, que és cofundador de l'equip de Venturi de Fórmula E, amb seu a Mònaco.

Resultats

1. Nelson Piquet Jr. (BRA / Xina Racing) 46: 01.971
2. Jean-Éric Vergne (FRA / Andretti) a 1.705
3. Lucas di Grassi (BRA / Audi Sport ABT) a 2.994
4. Sébastien Buemi (SUI / e.dams Renault) a 3.518
5. Bruno Senna (BRA / Mahindra Racing) a 8.844
6. Jérome D'Ambrosio (BEL / Dragon Racing) a 13.460
7. Antonio Felix da Costa (PER / Amlin Aguri) a 16.171
8. Jaume Alguersuari (ESP / Virgin Racing) a 17.975
9. Loic Duval (FRA / Dragon Racing) a 18.436
10. Stéphane Sarrazin (FRA / Venturi) a 20.418
11. Nick Heidfeld (ALE / Venturi) a 21.326
12. Karun Chandhok (IND / Mahindra Racing) a 32.917
13. Vitantonio Liuzzi (ITA / Trulli) a 38.592
14. Nicolas Prost (FRA / e.dams Renault) a 42.375
15. Daniel Abt (ALE / Audi Sport ABT) a 44.361
16. Charles Pic (FRA / Xina Racing) a 58.125
... Salvador Durán (MEX / Amlin Aguri) 27
... Sam Bird (ING / Virgin RacingVenturi) 22
... Jarno Trulli (ITA / Trulli) 7
... Scott Speed ​​(EUA / Andretti) 3

Anar al contingut