Nathalie Boy De La Tour és la primera presidenta dona de la història de l'LFP francesa (lfp.fr)
Nathalie Boy De La Tour és la primera presidenta dona de la història de l'LFP francesa (lfp.fr)
Futbol

Nathalie Boy De La Tour serà la primera dona presidenta de la Lliga de Futbol Professional francesa

L'elecció de Boy De La Tour com a presidenta ha posat punt final al buit de poder a l'LFP que hi havia des de l'octubre

Ramon AngladaActualitzat

La consultora de 48 anys Nathalie Boy De La Tour ha estat escollida presidenta de la Lliga de Futbol Professional (LFP) a França, i s'ha convertit en la primera dona de la història escollida per aquest càrrec. El mandat de Boy De La Tour serà de 4 anys i ha suposat el fi d'un buit de poder que durava des de l'octubre.

La LFP francesa estava en funcions des del maig, però aquest mes d'octubre els 40 clubs de primera i segona divisió no es van posar d'acord per la reelecció del consell administratiu per discrepàncies en el repartiment dels drets televisius. Després d'escollir presidenta, aquesta ha agraït "la unió mostrada pels clubs i la família del futbol per donar-me la confiança". Boy De La Tour era membre del Consell d'Administració de la LFP des del 2013.

La seva elecció té com objectiu acabar amb els problemes que l'organisme té amb les lligues professionals franceses. Els principals equips com el París Saint-Germain (PSG), el Lió, el Marsella i el Mónaco, i d'altres més modestos com el Rennes i el Lorient, estan en una guerra declarada pels drets televisius. A França, els drets se situen sobre els 750 milions d'euros i l'objectiu és que siguin més equitatius per evitar que la distància entre equips com el PSG i els més modestos augmenti més.

Anar al contingut