Motociclisme

Nate Adams s'imposa al Freestyle MX de Barcelona i es pren la revenja de l'any passat

Un Palau Sant Jordi ple d'espectadors ha gaudit de valent en veure l'espectacle que han ofert els motoristes en una nova edició del Freestyle MX de Barcelona. Vuit dels millors especialistes del món han posat a prova la llei de la gravetat amb salts espectaculars. El guanyador ha estat el nord-americà Nate Adams, que s'ha pres la revenja de l'any passat. En canvi, la nota negativa ha estat la baixa d'última hora del número u mundial, Kyle Loza, per una lesió al canell. En una de les pauses, s'ha homenatjat el campió del món de 125 cc, Marc Márquez, i el de Moto 2, Toni Elias.

Actualitzat
El pilot nord-americà Nate Adams s'ha imposat en el Freestyle MX de Barcelona, que s'ha disputat al Palau Sant Jordi davant 12.000 espectadors i que ha comptat amb la presència de vuit dels millors especialistes mundials. Adams, de 26 anys i que aquesta temporada s'ha imposat al circuit Mundial MX, s'ha pres la revenja de la derrota de l'any passat, davant el sevillà Dany Torres, vencedor de les dues últimes edicions de la prova, i que ha finalitzat en tercera posició, superat pel noruec André Villa.

Les dues rondes classificatòries han estat realment espectaculars amb diverses variants del "back flip" (salts amb la moto invertida) o salts en mans lliures a més de 15 metres d'altura. El pilot francès Tom Pagés ha estat el guardonat amb el millor salt de la nit en fer l'anomenat "volt" -gir de 360 graus sobre la motocicleta quan està en la màxima altura de salt-. És un dels tres pilots del món, al costat de Loza i Adams, que l'executa.

La nota negativa de l'esdeveniment ha estat la baixa d'última hora del número u mundial, el pilot nord-americà Kyle Loza, a causa d'una lesió al canell que s'ha produït en el seu últim entrenament, i, que malgrat provar-ho, li ha estat impossible controlar la motocicleta amb seguretat.

Al descans de les rondes de la competició s'ha retut homenatge als pilots Toni Elias i Marc Márquez, campions del món de Moto2 i 125 cc, respectivament.


Anar al contingut