Nàstic i Girona disputaran la final de la Copa Catalunya (fcf.cat)
Futbol

Nàstic i Girona disputaran la 28a final de la Copa Catalunya al Municipal d'Olot

Tarragonins i gironins es troben en una final inèdita; mai s'han enfrontat en la lluita pel títol d'aquesta competició, que es podrà seguir en directe aquest dimarts per Esport3, a partir de les 19.00

Joan CaubetActualitzat
Gimnàstic i Girona protagonitzaran aquest dimarts la 28a final de la Copa Catalunya que tindrà lloc al Municipal d'Olot i que es podrà seguir en directe per Esport3 (19.00). Una final que serà més disputada del que semblava fa molt poc temps quan el Nàstic encara lluitava per sortir del descens i el Girona seguia guanyant per conservar la posició d'ascens directe. L'estadi olotí s'omplirà amb 3.500 espectadors gràcies a la instal·lació d'una graderia supletòria, ja que les entrades estan exhaurides.

Ara les coses han canviat una mica, el Nàstic arriba en un bon moment després d'haver sortit d'uns llocs de descens que ha deixat a tres punts amb la victòria d'aquest cap de setmana al camp del Valladolid, i el Girona encadena dues derrotes consecutives amb rivals molt directes (Cadis i Oviedo) però encara conserva aquesta posició privilegiada amb vuits punts de marge amb el seu principal perseguidor.

La Copa de Catalunya és un trofeu que encara no té a les seves vitrines el club gironí tot i haver arribat a la final en dues edicions, en canvi, el Nàstic l'ha guanyat en dos cops (2007 i 2012) contra el Barça i el Manlleu, respectivament. Es tracta d'una final inèdita ja que no s'ha donat mai un enfrontament entre aquests dos equips en la lluita per la Copa Catalunya.

Una final per fer-se un lloc a l'onze

L'entrenador del Girona, Pablo Machín, ha assegurat que és "una bona oportunitat pels jugadors que han jugat menys, ells han portat a l'equip a la final i tenen un altre partit per demostrar que ho poden fer bé". La llista de convocats es donarà a conèixer el mateix dimarts, però Machín ja ha confirmat que Pere Pons, Ramalho, Juanpe, Richy i Mójica no jugaran, i que alguns jugadors del filial entrarien a la llista i podrien jugar com a titulars.

Al Nàstic, Juan Merino també farà rotacions i donarà minuts als menys habituals a la Lliga. L'entrenador del club tarragoní ha explicat que "afrontem la Copa amb molt respecte, però realment el més important és la lluita per la permanència". Merino considera que el partit "perjudica" el seu equip pel moment en què arriba.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut