Tenis

Naomi Osaka guanya l'Open dels Estats Units en un partit molt marcat per la polèmica amb Serena Williams

En el segon set han començat els problemes de Serena Williams. L'àrbitre l'ha avisat, primer, perquè s'estava comunicant amb el seu entrenador, i després l'ha sancionat per trencar la raqueta. La polèmica ha estat servida durant una bona estona.

Actualitzat

La japonesa Naomi Osaka, de només 20 anys, s'ha proclamat guanyadora de l'Open dels Estats Units de tenis, aquesta matinada, en derrotar Serena Williams. El partit ha tingut molta polèmica.

En els primers minuts, el domini ha estat d'Osaka, que no havia disputat mai una final de Grand Slam i que ha fet valer la seva motivació per guanyar el primer set. Se l'ha endut per 6-2.

Però, ja en el segon, han començat els problemes de Serena Williams. L'àrbitre l'ha avisat perquè ha entès que s'estava comunicant amb el seu entrenador, i això no està permès durant el partit. Serena s'ha encarat amb el jutge i li ha dit que ella no estava fent trampes, que no li cal fer-ne per guanyar.

La petita de les Williams, de 36 anys, s'ha recuperat i dominava el segon set per 3-1, però quan Osaka li ha fet el 3-2 s'ha enfadat i ho ha pagat la seva raqueta. L'àrbitre ha aplicat el reglament i l'ha hagut de sancionar amb la pèrdua d'un joc, i ella ha tornat a saltar. Ha insistit que no feia trampes. Ha dit al jutge de cadira que era un mentider i li ha exigit que li demanés perdó.

També li ha dit que era un lladre perquè li acabava de robar un joc. La nord-americana, que jugava davant del seu públic, ha parlat amb membres de l'organització per justificar la seva actitud i intentar que l'àrbitre canviés d'opinió. Ha acabat descentrada i fora de si. Ha perdut el segon set per 6-4, totalment contrariada i enfonsada emocionalment. S'ha quedat sense el seu setè títol a Flushing Meadows, que hauria significat el 24è trofeu en un Grand Slam.

La glòria, aquesta vegada, per a una jove japonesa, Naomi Osaka, que ha fet el seu partit --que no ha tingut res a veure amb tota aquesta situació-- i que sempre recordarà aquesta final amb el punt agredolç de la polèmica de Serena amb el jutge de cadira.

Serena Williams enfrontant-se amb el jutge.

Anar al contingut