Ciclisme

Nairo Quintana desbanca Tom Dumoulin del liderat del Giro en una 19a etapa guanyada per Mikel Landa

El ciclista colombià de l'equip Movistar ha desbancat del liderat l'holandès, que ha cedit la "maglia rosa" després de perdre un minut sobre la resta de favorits a la classificació general en l'última ascensió a Piancavallo

Tom Dumoulin ha perdut la "maglia rosa" de líder del Giro (@giroditalia)

Nairo Quintana és el nou líder del Giro d'Itàlia després de la disputa de la 19a etapa, de 191 quilòmetres de recorregut amb final a Piancavallo i que ha acabat amb la victòria del basc Mikel Landa. El ciclista colombià de l'equip Movistar ha desbancat del liderat l'holandès Tom Dumoulin, que ha cedit la "maglia rosa" després de perdre un minut sobre la resta de favorits a la classificació general.

Dumoulin ha perdut contacte amb el grup dels favorits a més de set quilòmetres per a la meta i ja no s'ha pogut recuperar. Per davant, Nairo Quintana i Vicenzo Nibali s'han estat vigilant i Thibaut Pinot ho ha aprofitat per obrir un petit forat i esgarrapar uns segons a la classificació general, que ara encapçala el colombià amb 38 segons d'avantatge sobre Dumoulin quan falten dues etapes per acabar-se l'edició del centenari. S'espera un final de Giro apassionant ja que els sis primers classificats de la general estan separats per només un minut i mig.

Mikel Landa s'ha emportat la victòria d'etapa després de culminar amb èxit l'escapada del dia. El ciclista basc de l'equip Sky ha estat el més fort en l'ascensió final a Piancavallo i ha creuat la línia d'arribada en solitari amb més d'un minut d'avantatge sobre els seus dos immediats perseguidors, el portuguès Rui Costa i el francès Pierre Rolland.

 

NOTÍCIES RELACIONADES