Nairo Quintana guanya la desena etapa i es torna a posar el mallot vermell (EFE)
Ciclisme

Nairo Quintana conquereix els llacs de Covadonga i es torna a vestir de líder a la Vuelta

El ciclista colombià ha fet un cop de cap en els últims quilòmetres de pujada als llacs de Covadonga i ha travessat primer la línia de meta dels llacs de Covadonga, seguit de Gesink i Froome.

Actualitzat

El ciclista de Sabadell David de la Cruz no ha pogut defensar el liderat que es va apuntar aquest diumenge a la novena etapa de la Vuelta i Nairo Quintana ho ha aprofitat per recuperar el mallot vermell i també per anotar-se la victòria en la desena etapa.

Quintana ha fet una exhibició agafant distància en l'ascensió definitiva per arribar a la meta en solitari (4:50:31). Robert Gesink (Lotto NL Jumbo) amb 23" més ha entrat segon i Chris Froome a més 25", tercer. Valverde ha entrat 28 segons després i Alberto Contador, que no ha pogut mantenir el ritme, ha creuat la meta més d'un minut després (1:05).

Una desena etapa que comprenia els 188,7 quilòmetres entre la localitat de Lugones i els llacs de Covadonga, una de les etapes més mítiques de la Vuelta. La primera part ha estat un recorregut tranquil per la costa asturiana que s'ha començat a tensar en arribar al port del Fito, amb 6,2 quilòmetres al 7,8%. L'etapa ha acabat amb l'espectacular pujada als Llacs de Covadonga, amb 12,2 quilòmetres al 7,2%, que inclou el tram de La Huesera, amb un quilòmetre al 13%.

Aquest dimarts la Vuelta gaudirà de la primera jornada de descans en terres asturianes i dimecres torna la competició.

 

Classificació general de la Vuelta després de la desena etapa:

1. Nairo Quintana      (Movistar)        38:37:07          

2. Alejandro Valverde   (Movistar)            +57"

3. Chris Froome        (Sky)                     +58"

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut