Nadal celebrant el triomf (Reuters)
TENIS

Nadal supera Tsitsipas a Toronto (6-2 i 7-6) i suma un altre títol de Masters 1000

El manacorí es referma com el tenista amb més títols Masters 1000. N'ha conquistat 33, tres més que Novak Djokovic i sis més que Roger Federer

Actualitzat

Rafael Nadal és insaciable. Al Masters 1000 de Toronto, ha guanyat el títol número 80 de la seva carrera, el trenta-tresè d'aquesta categoria. Cap altre tenista acumula tants Masters 1000 en el seu currículum. Novak Djokovic en té 30 i Roger Federer, 27. Aquest cop, contra el jove Stefanos Tsitsipas, el manacorí no ha decebut.

En la final de Toronto, Nadal ha necessitat una hora i 43 minuts per superar el seu rival. En la primera mànega, ha anat per feina i li ha clavat un 6-2. Ha hagut de fer un esforç extra en el segon set. Tsitsipas, que abans de plantar-se en la final s'havia desempallegat d'alguns dels favorits (Kevin Anderson, Dominic Thiem, Novak Djokovic o Alexander Zverev), ha ofert més resistència i ha forçat el "tie-break".

Amb aquesta victòria, Nadal ha amargat l'aniversari de Tsitsipas. La final coincidia amb el seu vintè aniversari. Malgrat tot, a Toronto, el tenista grec ha mostrat algunes virtuts que el poden fer créixer en el futur. Discutir l'hegemonia de Nadal no està a l'abast de qualsevol.

El número 1 del món ja ha guanyat quatre cops a Toronto. No ho ha aconseguit mai abans en cap torneig de pista dura. És el quart títol d'aquest 2018, després de Roland Garros, els Masters 1000 de Roma i Montecarlo, i el Barcelona Open Banc Sabadell.

Anar al contingut