Tenis

Nadal s'imposa a González i guanya el Masters Series de Roma per tercera vegada consecutiva

Rafa Nadal segueix imparable i ha sumat el tercer títol consecutiu al Masters Series de Roma en imposar-se a la final al xilè Fernando González per un doble 6-2 en poc més d'una hora i 20 minuts de partit. El manacorí ha tornat a demostrar un gran nivell de joc i no ha tingut cap problema per sumar la 77a victòria consecutiva sobre terra batuda amb una facilitat absoluta. D'aquesta manera, Nadal ha guanyat el novè Masters Series de la seva carrera i es converteix en el primer jugador de la història que s'imposa a Roma en tres ocasions seguides.
Ha estat més fàcil del que s'esperava. Només ha trigat 1 hora i 23 minuts, i en dos sets, 6-2 i 6-2, Rafael Nadal s'ha desfet del xilè Fernando González, en el que ja és el seu tercer Masters Series de Roma consecutiu, i el novè Masters Series de la seva carrera esportiva. Nadal ha guanyat 77 partits seguits en terra batuda, i, amb la victòria d'aquest diumenge, s'ha convertit en l'únic jugador capaç de guanyar a Roma per tercer cop.

En principi, el partit no semblava gens fàcil, ja que Fernando González era una de les "bèsties negres" de Nadal, ja que l'havia derrotat en tres ocasions anteriorment. Però la disputada victòria d'ahir contra el rus Davidenko ha fet que Nadal hagi jugat més agressiu, amb cops més llargs i ha estat, en tot moment, més a sobre del partit. Una de les claus, precisament, d'aquest partit, és que el jugador manacorí ha pogut estar més encertat en el seu primer servei. El jugador xilè no ha pogut treure profit del seu tenis, més potent que el de Davidenko, sobretot perquè Nadal ha jugat molt concentrat des del fons de la pista.

El primer set ha estat dominat totalment pel balear, que s'ha plantat ràpidament amb un contundent 5-1, per acabar dominant el seu rival amb un 6-2 definitiu. El segon set ha estat una còpia del primer, i Nadal, davant dels ulls de campions com Santana, Nastase i McEnroe, ha demostrat que és l'autèntic rei sobre aquesta superfície.