Nadal celebra la victòria contra Bautista (EFE)
Tenis

Rafael Nadal no té pietat de Roberto Bautista i accedeix als quarts de final del Roland Garros (6-1, 6-2 i 6-2)

Nadal s'enfrontarà en els quarts de final contra Pablo Carreño, vintè cap de sèrie i neòfit en vuitens de final, que s'ha desfet de Milos Raonic

El tenista manacorí Rafael Nadal s'ha classificat per als quarts de final de Roland Garros per onzena vegada. Nadal ha derrotat Roberto Bautista per la via ràpida (6-1, 6-2 i 6-2) en un partit que ha durat 1 hora i 51 minuts.

Nadal ha estat implacable, molt concentrat, potser massa, segons el jutge de cadira, el portuguès Carlos Ramos, que l'ha advertit en alguna ocasió perquè superava els 20 segons per preparar el servei.

Bautista, que havia mostrat un bon nivell a París, ha estat víctima del gran tennis del mallorquí, que amb el d'avui suma ja 99 triomfs sobre terra batuda en partits al millor de cinc sets, on només ha encaixat dues derrotes. Després d'haver sumat la seva desena victòria a Montecarlo i a Barcelona i haver guanyat també a Madrid, Nadal suma ja 21 triomfs aquest any en terra batuda, superfície en què només ha concedit una derrota. En el seu partit 78 en aquest Grand Slam, Nadal ha igualat el suís Roger Federer en nombre de vegades en col·locar-se entre els vuit millors del torneig, una estadística a la qual també aspira el serbi Novak Djokovic si venç avui Albert Ramos.

Nadal s'enfrontarà en quarts de final amb Pablo Carreño, que ha aconseguit la classificació per als quarts de final de Roland Garros, els primers que jugarà en la seva carrera, després de derrotar el canadenc Milos Raonic, el cinquè favorit. Carreño, que ja s'havia classificat per primera vegada per a uns vuitens, va vèncer en un intens partit per 4-6, 7-6 (2), 6-7 (6), 6-4 i 8-6 en 4 hores i 17 minuts, a la setena bola de partit