Tenis

Nadal no pot amb un Del Potro infranquejable i es queda fora de la final de l'US Open

Rafa Nadal s'ha topat contra un mur infranquejable a les semifinals de l'US Open de tenis. El mallorquí ha caigut estrepitosament davant Juan Martín del Potro per un contundent 6-2, 6-2 i 6-2 en un duel on mai ha tingut cap opció de poder classificar-se per a la final de l'últim Grand Slam de la temporada. El gegant argentí ha fet un joc molt sòlid, no ha cedit el seu servei en tot el partit i ha acabat escombrant un Nadal desconegut i molt lluny del seu millor nivell. Del Potro es jugarà el títol davant de Roger Federer, que s'ha imposat al serbi Novak Djokovic en tres sets ben ajustats.

Actualitzat
Ho ha intentat de totes les maneres, però ha estat impossible. Rafa Nadal no jugarà la final de l'US Open de tenis després de caure estrepitosament davant un mur infranquejable. L'argentí Juan Martín del Potro ha escombrat de la pista el número 2 mundial i ha aconseguit classificar-se per a la primera final de Grand Slam de la seva carrera. El resultat final ho diu tot: 6-2, 6-2 i 6-2 en 2 hores i 20 minuts de partit. En definitiva, una autèntica lliçó de tenis del gegant de Tandil sobre un Nadal desconegut i molt lluny del seu millor nivell.

El domini de Del Potro ha estat aclaparador. No ha cedit el seu servei ni una sola vegada, ha aprofitat les pilotes de "break" que ha tingut a favor i ha escombrat de la pista un Nadal que no ha trobat la fórmula per contrarestar la solidesa i potència del seu rival. El manacorí, un gladiador sobre la pista, ha topat contra un mur d'acer, ha acabat completament desesperat i ha acabat rendit a l'evidència.

Del Potro es converteix, d'aquesta manera, en el tercer tenista sud-americà que disputarà la final de l'US Open després del peruà Alex Olmedo, que va caure en la del 1959 contra l'australià Neale Fraser, i del seu compatriota Guillermo Vilas, campió el 1977 en derrotar el nord-americà Jimmy Connors.

El proper obstacle de Del Potro en el camí cap al seu primer Grand Slam serà el suís Roger Federer, que s'ha imposat al serbi Novak Djokovic en tres sets ben ajustats (7-6, 7-5 i 7-5). Djokovic continua fallant en els partits clau, mentre que Federer fa valer la seva experiència i qualitat per eliminar, una vegada més, el serbi. L'última vegada va ser fa dos anys, i també en les semifinals d'aquest torneig.

Nadal, sense excuses

"Del Potro ha estat increïble. És difícil jugar en aquestes condicions, amb l'abdominal com el tenia, davant l'exigència d'un torneig com aquest. Però, en qualsevol cas, haig de felicitar-lo", ha reconegut esportivament Nadal just després d'acabar el partit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut