Tenis

Nadal i Ferrer s'enfrontaran a la final d'aquesta edició de Roland Garros

Rafa Nadal es classifica per a la final de Roland Garros després de derrotar Novak Djokovic en un maratonià partit de 5 sets (6-4, 3-6, 6-1, 6-7 i 9-7). El mallorquí s'enfrontarà a David Ferrer que ha superat Jo Wilfred Tsonga per 6-1, 7-6 i 6-2. El de Xàbia disputarà la seva primera final de Gran Slam.

Nadal buscarà aquest diumenge el vuitè títol a la catedral de la terra batuda després de guanyar, en un partit maratonià, Novak Djokovic amb 5 sets. El partit ha tingut diverses alternatives i, en alguns moments, ha semblat que acabaria emportant-se'l Djokovic. La resistència de Nadal, un cop més, ha servit per no donar cap pilota per perduda i endur-se la victòria.

El manacorí ha jugat 59 partits a Roland Garros amb 58 victòries i només una derrota contra Soderling el 2009. Les 58 victòries li suposen igualar el rècord que tenia l'argentí Guillermo Vilas.

David Ferrer, el seu primer Grand Slam

El rival de Nadal a la final de diumenge serà David Ferrer després que l'alacantí hagi superat Jo Wilfred Tsonga per 3 sets (6-1, 7-6 i 6-2) en 2 hores i 4 minuts. El de Xàbia jugarà la seva primera final de Grand Slam després de no haver perdut cap set durant tota la competició. En el primer set, Ferrer s'ha mostrat molt més superior que un Tsonga que no acabava de trobar el seu lloc a la pista. Al segon, s'ha igualat més però la regularitat de l'alacantí han acabat jugant a favor seu.

Serà la primera final espanyola des de 2002 quan Albert Costa es va imposar a Juan Carlos Ferrero i la tercera de la història, després de la de 1998, amb victòria de Carles Moyà sobre Àlex Corretja i la de 1994, quan Sergi Bruguera es va imposar a Alberto Berasategui.