Nadal contra Thiem
Nadal i Thiem es juguen el títol del Barcelona Open aquest diumenge (EFE)
Tenis

Nadal contra Thiem, el saber fer del veterà contra la urgència del jove

Dos tenistes molt diferents es juguen el títol del 65è Barcelona Open en la final d'aquest diumenge (TV3, 16.00)

Joan CaubetActualitzat

La final del torneig Barcelona Open Banc Sabadell enfronta aquesta tarda Rafael Nadal i Dominic Thiem, un jugador que ho ha guanyat tot contra un altre que ja aspira a tot. TV3 oferirà la final aquest diumenge a partir de les 16.00. Fins aleshores, repassem les possibilitats i les trajectòries dels dos tenistes.

L'austríac impacient

Dominic Thiem, amb només 23 anys, és el número 9 del rànquing mundial i ha aconseguit nou títols en el circuit profesional. Aquest 2017 ja en té un, a Rio de Janeiro, on va derrotar l'asturià Pablo Carreño. Amb un balanç de 140 victòries i 91 derrotes, abans d'arribar a Barcelona havia ocupat, fins i tot, la setena posició del rànquing.

Aquesta serà la seva primera final al Godó i la segona en un ATP 500 aquesta temporada. En semifinals, va eliminar Andy Murray, el número u del món, i va aconseguir així la seva primera victòria contra un "top 10" aquest 2017.

Té un revés en una mà espectacular, un "drive" molt dur i una capacitat de liftar la pilota que li dona un potencial ofensiu immens. És, probablement, el millor revés tallat del circuit, molt pla, que sembla que s'hagi de quedar a la xaraxa, però que passa i cau 'mort' allà on vol.

L'astríac és un jugador completíssim, que, amb un excel·lent primer servei, és capaç de dominar els punts a qualsevol jugador. Per contra, la feblesa d'aquest tenista és l'agressivitat, les ganes de dominar i atacar que el porten a guanyar molts punts, però també a fer erradess no forçades (contra Murray: 41 "winners" i 34 no forçades).

L'única final que ha disputat aquest any se l'ha emportat. Això sí, al davant, aquesta vegada, tindrà el "rei de la terra batuda". Thiem, que ja va derrotar Rafa Nadal la temporada passada, buscarà tornar a aconseguir una victòria per confirmar el seu pas endavant en la cursa per proclamar-se el millor tenista del món. Joventut, agressivitat i ganes, és el present, però serà el futur del tenis mundial: Dominic Thiem té talent a dojo.

Nadal busca la desena

A Rafa Nadal no li calen les presentacions. Explicar el seu palmarès seria una feina d'hores i dies. El de Manacor, actualment en el número 5 del rànquing mundial, és nou vegades campió del Barcelona Open Banc Sabadell. I en la final d'avui, en aquesta 65a edició, buscarà el segon títol de la temporada després d'emportar-se el Masters 1000 de Montecarlo.

Amb les 24 victòries i les 5 derrotes, aconseguides durant aquest 2017 abans d'arribar a Barcelona, Nadal suma ja en el seu palmarès un total de 830 partits guanyats i només 179 derrotes. Espectaular.

En terra batuda, aquests resultats es disparen i és que el manacorí és el rei d'aquesta superfície. A Montecarlo, Nadal és va proclamar el tenista de la història amb més títols sobre terra (50) després de guanyar el desè torneig a la ciutat monegasca. En 403 partits disputats (sense tenir en compte Barcelona), Nadal n'ha guanyat 370, pràcticament el 92%, una barbaritat.

Nadal conserva un "drive" que col·loca la pilota allà on vol, i un revés molt profund. És un dels més grans de la història del tenis, i un dels millors jugadors des del fons de la pista. Entre els punts febles, el servei és un dels que donen més mals de cap al seu "staff" tècnic.

La pista central on es jugarà la final porta el seu nom i s'omplirà de gom a gom i amb el típic "Vamos, Rafa!"donarà suport al jugador format al club on es disputa el torneig, perquè continuï ampliant la seva llegenda. Rafa Nadal, història i present, encara, del tenis. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut