Tenis

Nadal busca el seu primer Wimbledon davant Federer, l'indiscutible "rei de l'herba"

Rafa Nadal buscarà avui escalar un nou graó en la seva meteòrica ascensió i sumar el seu primer Wimbledon davant Roger Federer. L'escenari no pot ser millor per a l'indiscutible número 1 del món: l'herba -o el que en queda després de quinze dies de competició- de la pista central de l'All England Club. Sobre aquesta superfície, Federer ja acumula 47 victòries consecutives. De fet, l'última derrota sobre herba es remunta a l'any 2002. Derrotar-lo, per tant, sembla un repte gairebé impossible, si no fos perquè per a Nadal aquest adjectiu sembla esborrat del diccionari.

Actualitzat

Els duels Nadal-Federer comencen a sumar-se a la llarga nòmina d'històriques rivalitats que han omplert d'èpica la història del tenis. Borg, Vilas, Nastase, McEnroe, Connors, Lendl o Becker són només alguns dels noms il·lustres que al llarg de les últimes dècades han escrit amb lletres d'or les pàgines més destacades d'aquest esport.

El repte per a Nadal, però, és aquest cop més difícil que mai. És cert que suma sis victòries per només una sola derrota en els seus duels particulars amb el tenista suís. L'últim d'aquests triomfs va ser fa escasses setmanes, precisament a Roland Garros, a la superfície favorita del tenista manacorí. El partit, vibrant com sempre que juguen Federer i Nadal, va acabar amb el segon títol a París per al mallorquí.

Les xifres de Federer, però, intimiden. Ha disputat vuit finals de Grand Slam i n'ha guanyat set -precisament, contra Nadal, la seva autèntica bèstia negra, va arribar l'única derrota de Federer en finals de Grand Slam-. Suma un rècord de 47 victòries consecutives sobre herba i aspira a ampliar la seva llegenda afegint-se als noms de Bjorn Borg i Pete Sampras, els dos únics tenistes des de la Primera Guerra Mundial que han estat capaços de guanyar quatre Wimbledon consecutius.

Nadal, però, també busca afegir nous rècords a la seva meteòrica trajectòria. Si guanya la final, serà el primer tenista a sumar consecutivament Roland Garros i Wimbledon des que Bjorn Borg ho va fer en tres ocasions consecutives entre els anys 1978 i 1980.

Federer se sap favorit, i Nadal així l'hi ha reconegut. Això sí, el manacorí ha volgut destacar la superioritat de Federer en herba, precisament, per afegir-li pressió assegurant que "té l'obligació de guanyar". El suís no ha cedit ni un sol set en tota la competició i en semifinals va destrossar el suec Jonas Björkman per 6-2, 6-0 i 6-2.

Anar al contingut