Nacho Rodríguez, mànager del Barça de bàsquet, quan era jugador i l'entrenava Pesic
Nacho Rodríguez, mànager del Barça de bàsquet, quan era jugador i l'entrenava Pesic
Bàsquet

Nacho Rodríguez: "Els jugadors han estat implicats en tot moment, amb Pesic i amb Sito"

El "Tot costa" analitza amb el mànager de la secció de bàsquet blaugrana, Nacho Rodríguez, el rol del nou tècnic, Pesic, i el de l'anterior, Sito Alonso. Nacho Rodríguez també havia estat a les ordres de Svetislav Pesic

Actualitzat

El Barça de bàsquet s'ha proclamat campió de la Copa del Rei davant el Reial Madrid per dos punts  90 a 92 en un últim minut en què el Madrid també hauria pogut guanyar. El programa "Tot costa" ha parlat amb el mànager esportiu del Barça Lassa.

Nacho Rodríguez explica com es va preparar aquesta fase final de Copa:

"Anàvem a competir i sabíem que una competició a 3 dies podia passar qualsevol cosa. En el primer partit tothom comentava que la final era Baskonia-Reial Madrid, però vam fer un partit seriós i en el còmput global som justos guanyadors"

I treu importància al patiment final, amb la remuntada en els últims minuts del Madrid: "En bàsquet sempre pots patir fins a l'últim minut. Nosaltres estàvem més pensants en demanar la hora, com és diu en el futbol, però en el còmput global vam ser millors i justos vencedors"

El manàger esportiu de la secció de bàsquet blaugrana té molt clar què li ha donat Svetislav Pesic a l'equip:

"El que ha aportat Pesic és molt difícil. Ha transmès tranquil·litat i confiança. En una setmana o 10 dies no es poden fer gaire canvis però ha disminuït les rotacions i ha millorat els rebots. Pesic ha intervingut però els jugadors també han posat de la seva part"

I ha justificat aquest canvi de rumb dins de la secció amb el canvi d'entrenador: "un club com el Barça no es podia permetre tenir un balanç de victòries i derrotes com el que teníem. Havíem de prendre una decisió i entre tots vam pensar en canviar l'entrenador. Sembla que a l'equip li ha anat bé"

Defensa la professionalitat dels jugadors

Preguntat sobre la diferència d'actitut i rendiment dels jugadors amb Sito Alonso i ara amb Pesic, Rodríguez ha estat taxatiu:

"He assistit al 95 % de viatges i desplaçaments i he de dir que els jugadors ho han donat tot, en tot moment, amb aquest entrenador i l'anterior"

Per afegir: "els jugadors s'han implicat molt al llarg de la temporada, i estic content per ells perquè per a molts era el primer títol de la seva carrera esportiva"

Cap decisió de futur fins al juny

Nacho Rodríguez no ha volgut assegurar la continuïtat de Pesic més enllà de final de temporada:

"Ara mateix, ni parlem del passat ni del futur. Al Juny farem un balanç de les situacions contractuals de tots, no hem parlat més. Ni nosaltres ni ell ha tret el tema"

I no dona per tancada la temporada:

"La temporada no està salvada. El Barça ha d'estar sempre competint. Desgraciadament no tenim opcions a l'Eurolliga però sí que podem ser competitius a la lliga ACB.  Un equip com el Barça no es pot conformar amb un títol de la Copa del Rei"

ARXIVAT A:
ACB
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut