Murray tanca el puny per celebrar la victòria sobre Federer (Foto: EFE)
Tenis

Murray bat Federer en cinc sets i s'enfrontarà a Djokovic a la final de l'Open d'Austràlia

Andy Murray serà el rival de Novak Djokovic en la final de l'Open d'Austràlia de tenis. L'escocès ha derrotat Roger Federer en un disputadíssim partit a cinc sets i més de quatre hores de joc per 6-4, 6-7, 6-3, 6-7 i 6-2.

Murray mai havia pogut guanyar Federer en un torneig del Grand Slam, però a la quarta oportunitat ha trencat aquest malefici ajudat per un gran servei i una espectacular recuperació en el quart set, en què el suís ha arribat a anar dominant per 4-1. Murray no només ha igualat a 4, sinó que ha estat capaç de trencar el servei de Federer en blanc en l'onzè per servir per guanyar el partit a continuació, i s'ha quedat a dos punts de la victòria definitiva. El suís, fred i amb convicció, ha aconseguit trencar el servei i forçar el segon "tie-break" del partit, on una vegada més ha imposat el seu mestratge en aquests jocs curts.

Però l'escocès ha fet un començament del cinquè set espectacular guanyant els tres primers jocs i cedint únicament quatre punts de 16 disputats. Aquest avantatge ha estat suficient per mantenir-la fins al final, i trencar de nou el servei de Federer en el vuitè i segellar la seva victòria. El jugador escocès, guanyador del torneig de Brisbane previ a l'Open d'Austràlia, el 25 de la seva carrera, ja encadena deu victòries seguides en aquest començament d'any.