Futbol

Munté veu "extremadament greu" l'expedient de la UEFA per les estelades

La portaveu del Govern considera que la resolució contra l'afició del Barça per mostrar estelades i fer càntics a favor de la independència durant la final de la Champions a Berlín qüestiona la llibertat d'expressió

Actualitzat

La vicepresidenta catalana i portaveu del govern, Neus Munté, ha qualificat d'"extremament greu" l'expedient de la UEFA al FC Barcelona per la massiva presència d'estelades i de càntics en favor de la independència durant la final de la Champions del passat 6 de juny a Berlín.

"És extremadament greu perquè estem parlant de la llibertat d'expressió que ha de presidir totes les manifestacions", ha afirmat Munté en declaracions a RNE.

La vicepresidenta i titular de Benestar Social i Família de la Generalitat ha remarcat que els càntics a favor de la independència "no són il·legals ni estan prohibits enlloc" i són expressions que tampoc no tenen "cap matís violent".

Munté hi ha afegit que l'exhibició d'estelades a camps de futbol, concerts o altres esdeveniments es viu amb "extrema normalitat" a Catalunya i forma part de la "llibertat d'expressió" de les persones, un principi que, segons el seu parer, la UEFA posa en qüestió amb aquest expedient.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut