Futbol

Mundó considera antidemocràtica i electoralista la prohibició d'estelades

El conseller de Justícia considera que la mesura de prohibir l'exhibició d'estelades a la final de la Copa del Rei "és inacceptable en un estat democràtic" i recorda que "estem a les portes d'una campanya electoral"

Actualitzat

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha considerat que la prohibició de portar banderes estelades a la final de la Copa del Rei és una limitació del dret a la llibertat d'expressió "inacceptable en un estat democràtic" que el govern "aprofita" en vigílies de campanya electoral.

En una entrevista al Club de la Mitjanit de Catalunya Ràdio, Mundó ha opinat que la decisió d'impedir que els assistents al partit entre el Barça i el Sevilla portin estelades no té "cap justificació" i suposa "un nou error" del Govern.

Per a Mundó, la prohibició "no és causalitat", tenint en compte que "estem en portes d'una campanya electoral i aquí s'aprofita tot. El Govern té com a munició electoral a Catalunya", ha afegit.

Una prova d'això és, segons la seva opinió, que el president del Govern té previst acudir sol en una ocasió a la comunitat catalana durant la pròxima campanya electoral, "com si no tingués res a explicar a Catalunya, amb més de trenta lleis catalanes portades al Tribunal Constitucional".

Mundó ha acusat el Govern de "coartar" les llibertats dels ciutadans amb la prohibició d'estelades al Vicente Calderón i ha recordat que la bandera independentista és un "símbol democràtic de la llibertat d'expressió".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut