Everest
Amb l'autorització i els 11.000 dòlars el govern del Nepal regula la freqüència d'alpinistes a la zona
Alpinisme

Multen un alpinista sud-africà amb 22.000 dòlars per intentar pujar l'Everest sense l'autorització pertinent

Els alpinistes estrangers que volen pujar la preuada muntanya ho han d'oficialitzar i han de pagar una autorització que costa 11.000 dòlars; és la manera que té el Nepal de regular la freqüència d'alpinistes i, a més, és una bona font de finançament per al país

Actualitzat

L'alpinista sud-africà Ryan Sean Davy ha estat multat amb ni més ni menys que 22.000 dòlars per haver intentat pujar l'Everest sense autorització. I és que els estrangers han de pagar 11.000 dòlars per intentar fer l'assalt al cim de 8.848 metres, una bona manera que té el Nepal de regular la freqüència d'alpinistes i una bona font de finançament per al país.

Davy va aconseguir arribar sense el permís pertinent fins al Camp 2, situat a 6.400 metres d'altitud, en una expedició d'aclimatació, abans de ser enxampat per les autoritats del Nepal. "El vaig veure al camp base i quan m'hi vaig acostar va marxar", va explicar Gyanendra Shresth, oficial d'enllaç governamental al camp base. "El vam seguir amb un amic i ens el vam trobar dins d'una cova. Havia plantat la tenda en un lloc aïllat per evitar les autoritats", va afegir.

A Davy se li ha confiscat el passaport i se li podria prohibir l'entrada al Nepal durant 5 anys, i l'alpinisme durant una dècada.

Anar al contingut