Motor

Morbidelli suma la seva cinquena victòria de l'any al GP d'Holanda i amplia el lideratge en Moto2

Luthi i Nakagami acompanyen l'italià al podi després d'una lluita aferrissada que s'ha resolt en la sortida de l'últim revolt de la cursa

Actualitzat

Franco Morbidelli ha obtingut al Gran Premi d'Holanda la cinquena victòria de l'any, que l'ajuda a mantenir el lideratge del mundial de Moto2. Una manera immillorable de celebrar la signatura, aquest mateix cap de setmana, del nou contracte amb el seu equip, l'Estrella Galicia, que el portarà a MotoGP els pròxims dos anys.

Thomas Luthi ha intentat sorprendre l'italià en la sortida, però aquest ha recuperat la iniciativa de seguida i ha imposat un ritme frenètic que ha fet una ràpida selecció entre els rivals.

Darrere de Morbidelli i Luthi, que ha perdut dues posicions al final de la primera volta, s'han col·locat Miguel Oliveira, Takaaki Nakagami i Àlex Márquez. Havent sortit de la tercera fila, el petit dels Márquez ha remuntat tres posicions en una volta.

Aquests pilots, més Mattia Pasini i Xavier Simeón, eren els únics que aguantaven el ritme de Morbidelli arribats a la tercera volta.

Després d'alguns avançaments per la primera posició, Simeon ha estat el primer a quedar-se despenjat i tant l'Àlex com Oliveira també han anat perdent intensitat a poc a poc.

Igual que en MotoGP, quan restaven deu voltes per al final, ha aparegut la bandera blanca que indica pluja, però cap dels pilots del davant ha afluixat. A set del final, Morbidelli encara ha fet una nova volta ràpida de la cursa i Nakagami li ha respost més d'una vegada. Per si no n'hi havia prou, Luthi s'ha ficat entre els dos tot el que ha pogut.

La cursa s'havia de decidir en l'últim revolt abans de la recta. Els pilots implicats ho han entès aviat i han estat assajant els moviments respectius en les últimes quatre passades. Finalment, Morbidelli ha estat el més hàbil, per passar davant de Luthi i Nakagami.

Àlex Márquez ha estat el millor català, amb el sisè lloc. Àxel Pons  ha estat 22è, i Èdgar Pons , 24è. Isaac Viñales ha hagut de plegar amb un problema mecànic, i Xavi Vierge no ha competit a causa d'una lesió en una mà que es va fer en els entrenaments i de la que s'haurà d'operar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut