Morata supera Gorka Iraizoz i marca el gol de la victòria (EFE)

Morata desencalla el Reial Madrid, que assalta el liderat a la Lliga després de superar l'Athletic (2-1)

L'Athletic Club no ha posat les coses fàcils als de Zidane, que no han marcat el gol de la victòria fins al minut 83. Morata ha estat qui ha desencallat el partit i ha donat els tres punts al Madrid

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El Reial Madrid es jugava contra l'Athletic Club el liderat a la Lliga, després de l'ensopegada de l'Atlètic de Madrid contra el Sevilla. Els blancs, que jugaven a casa, no ho han tingut fàcil amb els lleons, que han estat de puntuar al Bernabéu. Un gol de Morata al minut 83 ha donat finalment la victòria i el liderat al conjunt de Zidane (2-1).

El Madrid s'ha avançat en el marcador ben d'hora. Karim Benzema ha fet el primer gol del partit en el minut 7 (1-0). El davanter francès culmina una acció que ha iniciat Marcelo amb una pilota recuperada que cedeix a Isco, Saborit falla en defensa i el malagueny li passa la pilota a Benzema, que marca gairebé a plaer.

Sota una pluja intensa i en un moment en què el Reial Madrid tenia el partit totalment controlat, l'Athletic Club ha empatat. Després d'una sèrie d'errors en defensa dels jugadors blancs dins de l'àrea, la pilota cau als peus de Sabin Merino, que la remata dins de la porteria de Keylor (1-1, minut 27) en una acció molt semblant a l'1-0 de Benzema. Després del gol, l'Athletic s'ha animat i el Madrid ha continuat fluix en defensa, patint els constants atacs dels lleons.

A la segona part, Williams ha perdonat l'1-2 (52'). El jugador de l'Athletic intenta sorprendre Keylor Navas, que estava avançat, però la punteria no l'acompanya i la pilota surt per sobre del travesser.  Uns minuts després, el públic del Bernabéu, molest amb l'actuació de l'equip i la falta de canvis per part de Zidane, ha començat a protestar.

L'Athletic ha estat a punt de fer-se un gol en pròpia porta en la jugada absurda de la jornada. En el minut 81, Lucas i Morata es queden sols davant Gorka Iraizoz, no superen el porter i una pilotada de Susaeta que topa amb San José gairebé acaba dins de la porteria.

El Madrid ha aprofitat el descontrol dels lleons per marcar el segon gol, que donava els tres punts als blancs i el liderat a la Lliga. Morata ha estat l'encarregat de fer diana (2-1, 83'). Centra Bale i remata directament Morata; Iraizoz la salva però se li queda la pilota enganxada entre les cames i el mateix Morata resol. El jugador del Reial Madrid havia entrat al minut 75 substituint Benzema.

En una última jugada, Cristiano Ronaldo s'ha quedat sol davant del porter de l'Athletic però no ha estat capaç de fer gol. Aquest és el tercer partit que el portuguès no marca.