Waldir Peres va ser el porter titular de la selecció brasilera al Mundial de 1982
Futbol internacional

Mor Waldir Peres, el porter titular de la selecció brasilera al Mundial d'Espanya de 1982

Nascut a la localitat paulista de Garça el 1951, ha mort als 66 anys a causa d'un infart, segons han informat fonts familiars

Actualitzat

L'exporter brasiler Waldir Peres, titular en el Mundial d'Espanya de 1982 i ídol del Sao Paulo, ha mort aquest diumenge als 66 anys a causa d'un infart, segons han informat fonts familiars. "Es va despertar bé, estava fent broma, conversant i després de dinar va passar", ha afirmat la seva germana Isabel, en declaracions al portal UOL, poc després del succés.
 
Peres es va començar a sentir malament després d'esmorzar, i va ser traslladat pels seus familiars a un hospital al municipi de Mogi Mirim, a l'estat de Sao Paulo (sud-est), però no va resistir i va morir a primera hora de la tarda.
 
Nascut a la localitat paulista de Garça el 1951, Peres va iniciar la seva trajectòria com a futbolista professional al Ponte Preta, per posteriorment fitxar pel Sao Paulo, on es va convertir en una de les llegendes del club després de participar en més de 600 partits, només per darrere d'un altre porter mític, Rogério Ceni.
 
Amb la selecció brasilera, va ser convocat per als Mundials de 1974 (Alemanya Occidental) i 1978 (Argentina) i finalment va ser titular a la cita celebrada a Espanya el 1982. Abans de penjar les botes va passar per altres equips brasilers, com América-RJ, Guarani, Corinthians, Portuguesa i Santa Cruz.
 
Dos anys després de retirar-se com a jugador, va iniciar la seva carrera com a entrenador, la qual es va perllongar durant més de dues dècades, en què va estar al capdavant de bastants equips modestos de l'interior de Sao Paulo i d'altres estats.

Anar al contingut