(@baloncestofeb)
Bàsquet

Mor Patrick Baumann, secretari general de la FIBA

Baumann era a Buenos Aires amb motiu de la tercera edició dels Jocs Olímpics de la Joventut

Actualitzat

El suïs Patrick Baumann, secretari general de la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA) i membre del Comitè Olímpic Internacional (COI), ha mort aquest diumenge als 51 anys per un atac de cor.

"És un gran xoc que ens afecta molt. És molt difícil creure aquesta notícia. Perdem un líder jove ple d'esperança que simbolitzava el futur de l'esport", va assenyalar Thomas Bach, president del Comitè Olímpic Internacional.

En memòria de Baumann, la bandera olímpica es mostrarà a mig pal tant a la seu del Comitè Olímpic Internacional, a Lausana, com a Buenos Aires durant tres dies, i a més es farà un acte de record a la Vila Olímpica de la Juventut a la capital argentina.

El dirigent suís nascut a Basilea era president de l'Associació de Federacions Internacionals Olímpiques d'Estiu i membre del Comitè Olímpic Internacional des de 2007, a més de president de SportAccord i secretari general de la FIBA des del 2002.

Va ser un dels grans impulsors de la modalitat 3x3 de bàsquet que va ser introduïda al programa olímpic en l'edició anterior dels Jocs Olímpics de la Juventut de Nanjing 2014; a Tòquio 2020 arribarà en la seva primera edició de grans. Era també President de la Comissió de Coordinació dels propers Jocs Olímpics de la Juventut d'hivern que es faran a Lausana al 2020 i dels Jocs Olímpics de Los Angeles 2028.

La notícia de la seva mort ha consternat tant el COI com el món del bàsquet.

ARXIVAT A:
Eurolliga
Anar al contingut