Futbol internacional

Mor l'històric exfutbolista brasiler Sócrates a causa d'un xoc sèptic d'origen intestinal provocat per un bacteri

L'ex futbolista brasiler Sócrates estava ingressat des de feia uns dies a l'Hospital Albert Einstein de Sao Paulo, i aquesta matinada ha mort a causa d'un xoc sèptic d'origen intestinal del qual no s'ha pogut recuperar. Sócrates, que va jugar els mundials del 82 i del 86 amb la històrica selecció del Brasil, ja havia estat ingressat aquest any per diversos problemes derivats de la dependència de l'alcohol.

Actualitzat
Sócrates, de 57 anys, ja havia estat hospitalitzat dues vegades aquest any per problemes derivats dels excessos amb l'alcohol, que li havien generat una cirrosi hepàtica.
El 22 de setembre, després del seu segon ingrés, va rebre l'alta quan havia estat nou dies en coma induït i amb respiració assistida a causa de la gravetat de la situació.
Després de deixar l'hospital va reconèixer públicament els seus abusos d'alcohol i va manifestar el seu desig de posar fi a aquesta dependència.

Sócrates, reconegut per l'elegància del seu joc, va militar gairebé tota la carrera en el Corinthians. També va jugar a la Fiorentina, i als clubs brasilers Flamengo, Santos i Botafogo. Sócrates també va conjugar el futbol amb la política, on va ser un actiu militant d'esquerres en les dècades de 1970 i 1980 i va participar en múltiples protestes contra la dictadura que va governar el Brasil entre els anys 1964 i 1985.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut