Francisco Javier Marcet, en una imatge d'arxiu (Fundación Marcet)
Espanyol

Mor l'exespanyolista Francisco Javier Marcet als 87 anys

L'Espanyol ha lamentat la desaparició "d'un dels jugadors més importants de la història del club", que va defensar la samarreta blanc-i-blava en 174 partits entre el 1950 i el 1957

Actualitzat

L'exfutbolista Francisco Javier Marcet ha mort aquest dijous als 87 anys d'edat. Marcet va disputar la major part de la seva carrera a l'Espanyol, tot i que va tenir un pas fugaç pel futbol formatiu del Barça i també va jugar al Castelló i al Reial Madrid abans de comprometre's amb l'equip blanc-i-blau.

A l'Espanyol hi va jugar set temporades (1950-57), abans d'una última etapa amb l'Hospitalet (1957-59) després de la qual va penjar les botes. Marcet era un interior de caire ofensiu que a l'Espanyol va formar una davantera de renom juntament amb Mauri, Arcas, Piquín i Egea. Les seves bones actuacions amb l'equip blanc-i-blau, amb el qual va jugar 174 partits i va marcar 68 gols, li van obrir les portes de la selecció espanyola. Un cop retirat, va continuar vinculat al món del futbol, com a representant i posteriorment desenvolupant un pla de futbol formatiu.

L'Espanyol no ha dubtat a assenyalar Marcet com "un dels jugadors més importants de la història del club" i ha volgut enviar el "condol més sincer als seus familiars i amics en aquests durs moments". La capella ardent s'obrirà aquest divendres a les 13.30 hores al tanatori de les Corts i el seu funeral tindrà lloc dissabte, dia 15, a les 11.30 hores a l'església de Sant Odó de Barcelona.

Anar al contingut