John Surtees
John Surtees, en una imatge del 2003, a Anglaterra (Reuters)
Motor

Mor John Surtees, l'únic campió del món en Fórmula 1 i en motociclisme

El pilot britànic va aixecar set títols entre 500 i 300 cc i un d'automobilisme al volant d'un Ferrari

Actualitzat

El britànic John Surtees, l'únic pilot en la història dels esports de motor que va guanyar el campionat del món en les màximes categories de l'automobilisme i del motociclisme, ha mort aquest divendres als 83 anys.

Surtees va començar en el campionat de velocitat de motos, en el qual va competir entre el 1952 i el 1960 i va alçar set títols: quatre en 500 cc i tres en 300 cc, tots amb l'equip MV Augusta. De fet, va fer el doblet els tres últims anys de la seva trajectòria com a motorista.

L'any 1960 va compaginar les dues competicions, i a partir del 1961 es va dedicar exclusivament a la Fórmula 1. Li va costar poques temporades aconseguir el seu únic títol, el 1964, i ho va fer amb tota la mística possible, com a pilot de l'equip Ferrari.

El 1966 va ser subcampió, havent fet les dues primeres curses amb Ferrari, i la resta amb Cooper. Les tres últimes temporades de la seva carrera va competir amb el Team Surtees, l'escuderia que ell mateix va fundar.

Aquest mes de febrer, John Surtees va ingressar en un hospital de Londres amb problemes respiratoris greus, dels quals no s'ha pogut recuperar.

Anar al contingut