Vuarnet, durant el descens que li va donar l'or olímpic l'any 1960
Esquí

Mor Jean Vuarnet, pioner de l'esquí francès

Campió en descens en els Jocs de 1960, Vuarnet va ser conegut per ser el primer d'utilitzar esquís metàl·lics i per inventar la postura de l'ou. Va ser més conegut, però, per haver creat una marca d'ulleres de sol

Actualitzat

El campió olímpic de descens Jean Vuarnet ha mort als 83 anys, segons ha comunicat la família. Vuarnet va ser un dels pioners en el món de l'esquí francès, no només per guanyar la medalla d'or en els Jocs de Squaw Valley, l'any 1960, sinó també per haver inventat l'anomenada postura de l'ou, que li permetia guanyar velocitat en els descensos.

Vuarnet va impressionar en els Jocs de 1960, en ser el primer esquiador d'imposar-se amb uns esquís metàl·lics. Amb tot, va acabar sent més conegut per la creació d'una firma d'ulleres de sol per esquiar que es van fer mundialment conegudes. També va ser l'impulsor de la creació de les pistes d'esquí d'Avoriaz i de Les Portes du Soleil, als Alps.    

Però, darrere aquest perfil exitós en l'àmbit esportiu i comercial, s'amagava també un drama familiar arran de la descoberta, el desembre del 1995, de 16 cadàvers carbonitzats pertanyents a una secta nomenada l'Ordre del Temple Solar que es va immolar. Entre els cossos hi havia el de la seva dona, Edith, i el d'un dels seus fills, Patrick.

Anar al contingut