Barça

Mor Enrique Castro "Quini", exjugador de l'Sporting i del Barça

Enrique Castro "Quini" ha mort als 68 anys. L'exfutbolista ha patit un infart quan passejava a prop de casa seva, a Gijón. Marxa un home estimat per les seves qualitats futbolístiques i humanes.

Actualitzat

Enrique Castro Quini, exjugador de l'Sporting de Gijón i del FC Barcelona, ha mort avui a Gijón a l'edat de 68 anys. L'exdavanter ha patit un infart quan passejava molt a prop de casa seva. Un equip mèdic que s'ha traslladat als llocs dels fets ha intentat reanimar-lo, però no ha pogut. Quini va néixer el 23 de setembre de 1949 a Oviedo. Va ser internacional en 35 ocasions

Va començar la seva carrera esportiva a l'Ensidesa. Més tard, va fitxar per l'Sporting de Gijón el1980 i ja amb 30 anys va fitxar pel FC Barcelona. Amb el 9 a l'esquena, va ser 7 vegades "Pichichi" de la Lliga (5 amb l'Sporting i 2 amb el Barça). El títol més important que va guanyar a Can Barça va ser la Recopa de l'any 1982. En la final, jugada al Camp Nou contra l'Standard de Lieja, va marcar el segon gol del Barça. El partit va acabar amb 2 a 1.

L'1 de març de 1981 va ser segrestat després d'un partit de Lliga contra l'Hèrcules on havia marcat tres gols. Aquest fet va convulsionar tot el futbol espanyol. El seu segrest va durar 25 dies. Els seus companys van quedar molt afectats i van perdre totes les opcions de lluitar pel títol del campionat. Va ser alliberat el 25 de març de 1981 en una espectacular operació de la Policia Nacional Espanyola, que el va rescatar d'un amagatall situat als baixos d'un magatzem de Saragossa.  

Amb la selecció espanyola va jugar 35 partits. Es va retirar del combinat estatal després del Mundial de 1982, que es va disputar a Espanya. El 1984 va abandonar el Barcelona per tornar a l'Sporting de Gijón, on va jugar les tres últimes temporades de la seva carrera. Va ser molt estimat per tot el públic espanyol no només per les seves habilitats golejadores sinó per la seva senzillesa, simpatia i esportivitat.

 

Hasta siempre Quini

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

ARXIVAT A:
Quini
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut