Carles Castellà entrevistant Miquel Molina
Motor

Mor Carles Castellà, el periodista pioner de la DTM a Catalunya

Especialitzat en el món de les quatre rodes, havia col·laborat en les retransmissions del campionat de turismes alemany a Televisió de Catalunya

Francesc RosésActualitzat

Carles Castellà Quer ha mort aquest dimecres a Barcelona. Periodista especialitzat en el món del motor i més concretament de les quatre rodes, va començar de molt jove seguint molt de prop les curses dels campionats de Catalunya. És un dels pocs periodistes que han pogut seguir des del primer moment la trajectòria dels pilots catalans. De mica en mica, va anar ampliant les seves cobertures i fins i tot va arribar a retransmetre els grans premis del mundial de Fórmula 1 en català per TVE, a finals dels anys 80.

L'especialitat en què va treballar més temps va ser el DTM alemany, especialitat que coneixia d'allò més bé. Era, sens dubte, el periodista espanyol amb més coneixement d'aquesta modalitat, en què gairebé de la seva mà van entrar pilots com Miquel Molina, Dani Juncadella i Roberto Mehri. Carles Castellà va participar des del començament en les retransmissions de Televisió de Catalunya del campionat DTM. Va treballar incansablement en els darrers anys perquè la competició alemanya es pogués seguir per televisió a Catalunya, i és gràcies a la seva gestió que actualment el canal Esport3 els ofereix l'edició 2016 d'aquest campionat. En els darrers anys Carles Castellá també va ser el responsable de la locució de Grans Premis de Fórmula 1 històrics en altres mitjans d'àmbit estatal.

Anar al contingut